Fellázadtak a Napoli játékosai, Ancelotti is távozhat

fbl Horizontal
Napoli's Italian coach Carlo Ancelotti shouts instructions during the UEFA Champions League group C football match Napoli vs Red Star Belgrade on November 28, 2018 at the San Paolo stadium in Naples. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP)
Vágólapra másolva!
Áll a bál az olasz Napoli csapatánál, ahol a játékosok megtagadták a klubelnök utasítását, és Carlo Ancelotti is a focisták oldalára állt, ez viszont az állásába kerülhet.

A nápolyi együttes kedden hazai pályán fogadta a Bajnokok Ligájában a Salzburgot, és egy győzelemmel már két fordulóva a csoportkör vége előtt bebiztosíthatta volna a továbbjutást. A csapat azonban nem bírt az osztrákokkal, és csak 1-1-et játszott, így még nem dőlt el a kérdés. Ráadásul nincs is túl jó formában a Napoli, amely október 23-án nyert utoljára (éppen Szoboszlaiék otthonában), azóta az olasz bajnokságban két döntetlen és egy vereség volt a mérlege.

A hétvégi, Rómában elszenvedett vereség után Aurelio de Laurentiis klubelnöknél betelt a pohár, és egyhetes edzőtáborba zavarta a játékosokat, aki így a családjukkal sem találkozhattak.

A döntést Carlo Ancelotti nyíltan kritizálta a Salzburg-meccs előtt, ami a lázadás első fejezete volt.

Ancelotti és a játékosok háborúba kezdtek a klubvezetés ellen Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A találkozó után aztán senki sem jelent meg a sajtótájékoztatón, és a játékosok sem álltak a médiamunkásoknak a vegyes zónában, majd hazamentek saját otthonukba, megszegve ezzel az elnök rendeletét.

A klub közleményt adott ki, melyben azt írja, hogy jogi lépéseket fontolgat a játékosokkal szemben, és határozatlan időre nyilatkozatstopot hirdetett. Emellett Ancelottira hárítja a felelősséget, hogy visszarendeli-e a focistákat az edzőtáborba. Az olasz tréner a Football Italia információi szerint rendkívül vékony jégen táncol, és a maradása mellett az is elképzelhető, hogy lemond, vagy menesztik.