Társoldalunk:

Két rendőrt vádolnak egy angol futballista megölésével

2019.11.07. 14:49

Egy birminghami rendőrt emberöléssel, egy másikat súlyos testi sértéssel vádolnak a korábbi Premier League-futballista, Dalian Atkinson 2016-os halálának ügyében, írja a BBC.

Az akkor 48 éves korábbi Aston Villa-játékost az édesapja telfordi (Shropshire) házából állították elő 2016. augusztus 15-én, ahol a súlyos mániás depresszióban szenvedő Atkinson rátámadt az apjára, és halálosan megfenyegette. A kiérkező rendőrök végül elektromos sokkolót használtak, hogy megfékezzék, írja a rendőrség által elkövetett visszaélésekre szakosodott független intézmény (Independent Office of Police Conduct) a brit legfőbb ügyészégnek küldött jelentésében. Atkinsont a történtek után kórházba szállították, ahol később meghalt. Hozzátartozói szerint az exfutballista számos betegséggel (depresszió, cukorbetegség) küzdött, és a szíve is gyenge volt. 

Dalian Atkinson a Fenerbahce mezébenForrás: AFP/Yoshikazu Tsuno

A két meg nem nevezett rendőr egyikét emberöléssel, másikukat pedig súlyos testi sértéssel vádolják. A tárgyalásra később kerül sor. 

Atkinson az Ipswich Townban kezdte karrierjét, ahonnan 1989-ben 450 ezer fontért került a Sheffield Wednesday csapatához. Innen egy évvel később már 1,7 millió fontért vette meg a Real Sociedad. A következő nyáron visszatért Angliába, és egészen 1995-ig az Aston Villa játékosa volt. Az 1992-93-as szezonban a Wimbledon elleni gólját választották az első Premier League-szezon legszebb találatának.

Később játszott még a török Fenerbahce, a francia Metz és a Manchester City csapatában, majd a szaúdi al-Ittihadban, illetve dél-koreai csapatokban vezetett le. 1990-ben egy alkalommal pályára lépett az angol B-válogatottban.