Társoldalunk:

Kikapott a Szolnok a BL-döntős Olympiakosztól

2019.11.08. 20:32

Az otthon játszó Szolnok nem bírt a tavaly győztes és idén döntős görög Olympiakosszal a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában: a pénteki játéknapon a Tisza-parti csapat egygólos vereséget szenvedett.

A Szolnok két győzelemmel kezdte a szezont, de a harmadik fordulóban simán kikapott a spanyol Barceloneta vendégeként.

Zivko Gocic tanítványaira ezúttal is nehéz feladat várt, ugyanis az az Olympiakosz Pireusz látogatott a Tisza-partra, amely tavaly megnyerte a sorozatot, idén pedig csak a döntőben maradt alul a Ferencvárossal szemben. A görögök játékerejét jól mutatja, hogy a mostani kiírásban még pontot sem veszítettek.

Hazai pályán kapott ki a Szolnok a vízilabda Bajnokok LigájábanForrás: Illyés Csaba/Szolnoki Vízilabda Sport Club

A Szolnok szerzett vezetést, utána azonban rendre az Olympiakosznál volt az előny, hol egy, hol két találattal. A második negyedben, 3-5-ös állásról az addig is termékeny szolnoki délszláv légiós alakulatból a center, Dorde Lazic egyenlített, a nagyszünetre azonban az Olympiakosz vonulhatott el jobb helyzetből (5-6).

A folytatásban Radomir Drasovic már harmadszor volt eredményes (6-7), a pontatlan támadásbefejezések miatt azonban csak szépíteni tudott, egyenlítenie nem sikerült a Szolnoknak, a görög együttes 8-7-re győzött.

A Szolnok az ötödik fordulóban a horvát Jadran Split együttesét fogadja.

A BL-ben két nyolcas csoportban zajlanak a küzdelmek, a nyolcas döntőnek már automatikusan tagja a rendező olasz Pro Recco, amely a B csoportban szerepel többek között a Ferencváros és az OSC társaságában.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló, A csoport:
Szolnoki Dózsa-Olympiakosz Pireusz (görög) 7-8 (2-3, 3-3, 1-2, 1-0)
a magyar csapat gólszerzői: Drasovic 3, Rasovic, Subotic, Lazic, Dőry 1-1