Társoldalunk:

A montevideói magyarok szervezték meg Uruguay pesti futballfellépését

2019.11.08. 08:13

A montevideói magyar közösség vezetője, Jankovics Károly segítsége is kellett ahhoz, hogy a kétszeres világbajnok Uruguay labdarúgócsapata avassa fel Budapesten az új Puskás Arénát - írta a Nemzeti Sport.

November 15-én, pénteken este Magyarország-Uruguay mérkőzéssel avatják fel az új Puskás Arénát. Kiderült, hogy az esemény megszervezésében elévülhetetlen érdemei vannak az uruguayi magyar közösség vezetőjének, Jankovics Károlynak. 

Jankovis még 2017-ben jelentkezett az MLSZ-nél, hogy segít megszervezni a két ország válogatottjának találkozóját. Akkor úgy tűnt, hogy a 2018-as oroszországi vb előtt a magyar csapat Montevideóban léphet pályára barátságos meccsen. Ez akkor elmaradt, de Jankovics nem adta fel az elképzeléseit. Amikor Jankovics meghallotta, hogy Budapesten megépül a Puskás Aréna, rögtön felvetette, hogy Uruguayt kellene elhozni a magyar fővárosba az avatóra.

A két ország szövetsége ezek után kezdett el tárgyalni egymással, a többi meg már ismert: egy hét múlva Uruguay ellen nyitja meg kapuit az impozáns létesítmény.