A montevideói magyarok szervezték meg Uruguay pesti futballfellépését

WORLD CUP-1954-HUNGARY-URUGUAY Horizontal SPORT-ACTION WORLD CUP SEMIFINAL MATCH FOOTBALL
Hungarian goalkeeper Gyula Grosics (2nd L) punches the ball away under pressure from Uruguayan forward Rafael Souto (L) 30 June 1954 in Lausanne during the World Cup semifinal match between Hungary and Uruguay. Hungary advanced to the final with a 4-2 victory in extra time. AFP PHOTO (Photo by STAFF / AFP)
Vágólapra másolva!
A montevideói magyar közösség vezetője, Jankovics Károly segítsége is kellett ahhoz, hogy a kétszeres világbajnok Uruguay labdarúgócsapata avassa fel Budapesten az új Puskás Arénát - írta a Nemzeti Sport.

November 15-én, pénteken este Magyarország-Uruguay mérkőzéssel avatják fel az új Puskás Arénát. Kiderült, hogy az esemény megszervezésében elévülhetetlen érdemei vannak az uruguayi magyar közösség vezetőjének, Jankovics Károlynak.

Jankovis még 2017-ben jelentkezett az MLSZ-nél, hogy segít megszervezni a két ország válogatottjának találkozóját.

Akkor úgy tűnt, hogy a 2018-as oroszországi vb előtt a magyar csapat Montevideóban léphet pályára barátságos meccsen. Ez akkor elmaradt, de Jankovics nem adta fel az elképzeléseit. Amikor Jankovics meghallotta, hogy Budapesten megépül a Puskás Aréna, rögtön felvetette, hogy Uruguayt kellene elhozni a magyar fővárosba az avatóra.

A két ország szövetsége ezek után kezdett el tárgyalni egymással, a többi meg már ismert: egy hét múlva Uruguay ellen nyitja meg kapuit az impozáns létesítmény.