Társoldalunk:

Újra edz a magyar válogatott legfontosabb focistája

2019.11.08. 15:44

Lee Johnson, az angol másodosztályban szereplő Bristol City menedzsere elmondta, Nagy Ádám túl van egy sikeres injekciókúrán, és visszatérhetett a csapat edzéseire.

A 34-szeres magyar válogatott középpályás augusztusban a második bajnoki mérkőzésén megszerezte első gólját a Bristol City színeiben a Queens Park Rangers ellen. A gólja után azonban bokasérülést szenvedett, ezért lecserélte az edzője.

Ezt követően kiderült, hogy Nagy Ádám hetekig nem játszhat, azonban Marco Rossi szövetségi kapitány így is meghívta a szlovákok elleni Eb-selejtezőre készülő magyar válogatott keretébe. Az orvosi stáb végül játékra alkalmas állapotba hozta, és 65. percet bírt a kulcsfontosságú összecsapáson. Nagy Ádám azonban sérülten érkezett vissza Bristolba, Lee Johnson pedig Marco Rossit és a magyar válogatott szakmai stábját hibáztatta játékosa elvesztése miatt.

„Nem a legtapasztaltabb játékos, még nem élt meg olyan sok mindent a karrierjében. A szenvedélye vitte előre a hazájáért, Magyarország pedig olyan helyzetben van, hogy közel áll a kvalifikációhoz. Minden mérkőzése egy-egy kupadöntővel ér fel, így megértem, hogy miért vállalta a játékot.  Volt erről egy beszélgetésünk. Vele is és a válogatott stábjával is. Jeleztem a csalódottságomat. De ezen már túl vagyunk. Nem haragszunk. Ezt is megtapasztaltuk, és jövőben ezt a tapasztalatot is figyelembe véve dolgozhatunk mind" – mondta a Bristol City menedzsere, aki úgy véli, a szlovákok elleni játéka miatt hat-nyolc hetet csúszott Nagy Ádám visszatérése.

Nagy Ádám játékára nagy szüksége van a magyar válogatottnakForrás: Rogan/JMP/Rogan/JMP/Rogan Thomson

A középső középpályást, aki augusztus óta nem játszott meccset a klubjában, Marco Rossi meghívta az Uruguay elleni felkészülési meccs és a Wales elleni sorsdöntő Eb-selejtezőre is, és jó esély van a játékra. 

„Napról napra jobb állapotban van. Injekciókat kapott a bokájába és ez jó katalizátor volt a gyógyulási folyamatban. Az elmúlt napokban már edzett, és nem érzett fájdalmat. Ádám részéről napok kérdése, hogy mikor lehet újra bevethető. Arra számítok, hogy a nemzeti csapatában már rendelkezésre tud állni" – mondta Lee Johnson.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a kinevezése után elmondta, csak az játszhat a válogatottban, aki rendszeresen pályára lép a klubcsapatában. Nagy Ádám a kivétel, aki erősíti a szabályt, mert ő pótolhatatlan.