Társoldalunk:

Kiütötte a Bayern a Dortmundot a Bundesliga rangadóján

2019.11.09. 20:29

A Bundesliga 11. fordulójának rangadóján a Bayern München hazai pályán megsemmisítő, 4-0-s verést mért a vendég Borussia Dortmundra. A hazai csapatban duplázott az eddig valamennyi bajnoki mérkőzésen betaláló Robert Lewandowski, aki így már 16 gólnál jár az idei kiírásban. 

Ki állítja meg Robert Lewandowskit? – tettük fel a kérdést sokakhoz hasonlóan mi is szombaton délelőtt a Bundesliga legnagyobb rangadója előtt. Nos, a Bayern München bombaformában lévő lengyel csatárát korábbi klubjának játékosai sem tudták megállítani.

A Niko Kovac menesztése után az Olimpiakosz elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után ezúttal is Hans-Dieter Flick által irányított Bayern az első félidőben szinte a legelső perctől rá tudta kényszeríteni az akaratát a Dortmundra, a sárga-feketék pedig nem találták a folyamatos agresszív letámadás ellenszerét. Aminek a 17. percben meg is lett az eredménye: Benjamin Pavard kapásból meglőtt beadását Lewandowski csúsztatta a vendégek kapujába.

Ez volt a lengyel gólgép szezonbeli 22. gólja, a szezon valamennyi bajnoki (11) és Bajnokok Ligája-mérkőzésén (4) eredményes volt, előbbieken 15, utóbbiakon 6 gólt szerzett, egyet pedig a Német Kupára is megtartott. 

A második félidőben pedig meglőhette volna 22. gólját a Der Klassiker történetében, de leshatárról induló Thomas Müller beadása kicsit mögé jött – jó lett viszont Serge Gnabrynak, aki némi videózás után 2-0-ra alakította az állást a 47. perc elején. 

A Dortmund a későbbiekben sem volt képes a többször is megcsodált gyors, kombinatív játékát nyújtani, jóformán egyetlen percre sem tudtak kibontakozni a Bayern nem szűnő nyomása miatt. A 76. percben újabb videózás és újabb Lewandowski gól következett.

Három perc elteltével pedig a kiütéses vereség már megalázóvá vált, a Dortmundból Münchenben, majd vissza a Ruhr-vidékre ingázó Matts Hummels ért bele szerencsétlenül egy beadásba, az ő öngóljával lett 4-0. 

 

Eredmény, Bundesliga 11. forduló:
Bayern München–Borussia Dortmund 2-0 (1-0)
gól: Lewandowski 17., 76., Gnabry 47., M. Hummels 79. (öngól)