Vágólapra másolva!
A Nagy Ádámmal felálló Bristol City 1-0-re legyőzte a Cardiff City csapatát az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában. A 34-szeres magyar válogatott focista - akit Marco Rossi nélkülözhetetlennek nevezett - három hónap után tért vissza a pályára.

Lee Johnson, a Bristol City menedzsere pénteken elmondta, hogy Nagy Ádám túlesett egy sikeres injekciókúrán, néhány napra van a visszatéréstől. Az angol szakember nem a levegőbe beszélt, mert vasárnap már a kezdőcsapatba jelölte a 24 éves középpályást, aki 90 percet játszott a walesi csapat otthonában megnyert mérkőzésen.

Érdekesség, hogy Nagy Ádám csapata abban a walesi Cardiff City Stadionban győzött, amelyben november 19-én a magyar válogatott sorsdöntő Eb-selejtezőt játszik majd a brit csapattal.

Nagy Ádám három hónap után játszott bajnoki mérkőzést Forrás: Bristol City FC/Twitter

A 34-szeres magyar válogatott középpályás augusztus 17-én, a második bajnoki mérkőzésén megszerezte első gólját a Bristol City színeiben a Queens Park Rangers ellen. A gólja után azonban bokasérülést szenvedett, ezért lecserélte az edzője.

A 34-szeres válogatott középpályás azóta nem lépett pályára a klubcsapatában, igaz a szlovákok elleni szeptemberi Eb-selejtezőre hazautazott, és 59. percet játszott a Groupama Arénában. Lee Johnson ezt követően élesen bírálta Marco Rossi szövetségi kapitányt, véleménye szerint Nagy Ádám azért nem jött rendbe, mert sérültem erőltették a játékát a magyar válogatottban.