Vágólapra másolva!
Lassan 30 éve várnak Liverpool vörös felében a bajnoki címre, és a kezdetek óta egy Premier League-elsőségre. A Sky Sports szakértői, a nem feltétlenül a Liverpoolnak szorító José Mourinho és Roy Keane szerint a vasárnapi Manchester City elleni 3-1-es sikerrel el is dőlt a bajnoki cím sorsa.

Angliában soha nem kezdett ilyen jól csapat az élvonalban, mint idén a Liverpool. 34 pontot 12 forduló után csak a Manchester City szerzett két évvel ezelőtt.

„Ha üldöző vagy, akkor azt kell érezni, hogy még van esély. Ha a tabellát vezeted, akkor azt, hogy még nincs vége. De innen, a szakértői székből most

ha csak valami drámai dolog nem történik. Egy sérüléshullám, ami megtöri a csapatot. A Liverpool a tökéletes kirakós, a csapat taktikája tökéletesen passzol a játékosok képességeihez. A City nyerhet zsinórban hét-nyolc bajnokit is, de most nem látom, hogy a Liverpool le tudna adni ekkora előnyt" – mondta Mourinho.

Sadio Mané és Virgil van Dijk gólöröme Forrás: AFP/Paul Ellis

„Nem szoktam fogadni, de szerintem eldőlt. Ha könnyű lenne bajnoki címet nyerni, akkor sokkal több bajnok lenne, de nem könnyű, keveseknek sikerül. A Liverpool nagyon elkapta a fonalat, lehetnek sérülések, de egy bajnokcsapat ezt is tudja kezelni" – mondta Roy Keane