Megsérült a Juventus világbajnok középpályása

Matuidi
Juventus' French midfielder Blaise Matuidi holds his rib cage in pain during the Italian Serie A football match Juventus vs AC Milan on November 10, 2019 at the Juventus Allianz stadium in Turin. (Photo by Marco Bertorello / AFP)
Vágólapra másolva!
Klubcsapata, a Juventus vasárnap esti bajnoki találkozóján megsérült, így nem lesz ott a világbajnok francia labdarúgó-válogatott soron következő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésén Blaise Matuidi.

A középpályás bordasérülést szenvedett az AC Milan ellen 1-0-ra megnyert összecsapáson - emiatt le is kellett cserélni -, így nem utazott el a francia csapat edzőtáborába. "Matuidi csütörtöki és vasárnapi pályára lépése lehetetlen" - áll a francia szövetség közleményében, amely kiemelte: a középpályás 2014 óta egyetlen edzőtáborból sem hiányzott.

Didier Deschamps szövetségi kapitány - akinek a hosszú ideje sérült Paul Pogbát is nélkülöznie kell - Matuidi helyére az Arsenalban játszó Matteo Guendouzit hívta meg a keretbe. A vb-címvédő franciák - akik csütörtökön Moldovát fogadják, vasárnap pedig Albániában zárják a selejtezősorozatot - a H csoport második helyén állnak, négy ponttal előzik meg a harmadik izlandiakat és csak rosszabb egymás elleni eredményük miatt szorulnak a törökök mögé.