Társoldalunk:

Szoboszlaiék BL-riválisa kirúgta az edzőjét

2019.11.12. 12:03

Kirúgta vezetőedzőjét, Felice Mazzut a belga bajnok, Genk csapata, miután a klub sorozatban négy mérkőzésen maradt nyeretlen. 

A Bajnokok Ligájában a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Red Bull Salzburggal azonos csoportban lévő Genk a hivatalos honlapján számolt be Mazzu és háromfős stábja kirúgásáról. 

Felice Mazzu már nem a KRC Genk vezetőedzőjeForrás: AFP/Oli Scarff

"Az elmúlt hetek trendje egyre inkább negatív irányba mutatott, és a klub vezetése többé nem érzi úgy, hogy a jelenlegi stáb jó irányba tudná fordítani a dolgokat – írják, miközben elismerik, hogy a csapatot a bajnoki cím megszerzése után részben újjá kellett építeni. – De a különbség a játékoskeret minősége és a mutatott teljesítmény között túságosan nagy."

A Genk az idei szezonban a belga élvonalban 14 forduló után 20 pontot szerezve csak a 9. helyen áll, hat győzelemmel, két döntetlennel és ugyancsak hat vereséggel, 18-18-as gólaránnyal. A Bajnokok Ligájában még rosszabb a helyzet, ott négy forduló után egyetlen pontja (a Napoli elleni 0-0-nak köszönhetően) van a csapatnak, emellett egy szoros (1-2 Liverpoolban), valamint két súlyos (2-6 Salzburgban és 1-4 otthon a címvédő angolok ellen) vereséget voltak kénytelenek elkönyvelni, utóbbi négy mérkőzésükből egy döntetlen mellett hármat elveszítettek.

Felice Mazzu utódját később nevezi meg a klub, átmenetileg Domenico Olivieri irányítja a csapatot, akinek Kevin Van Dessel segíti majd a munkáját.