Vágólapra másolva!
Péntek este a magyar labdarúgó-válogatott az uruguayi együttes ellen avatja fel a közel 68 ezer férőhelyes új Puskás Ferenc Stadiont. A találkozó Gera Zoltán hivatalos búcsúmérkőzése is, azonban 97-szeres válogatott focista nem lép pályára, mert több mint egy éve visszavonult, és fizikailag nem érzi képesnek magát a játékra.

Hétfőn délelőtt az új Puskás Ferenc Stadionban bemutatták a magyar labdarúgó-válogatott vadonatúj hazai szerelését. Az ünnepélyes bemutató után Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta, hogy Gera Zoltánt az Uruguay elleni stadionavató meccs előtt köszöntik majd, neki ajánlják a meccset, de Gera Zoltánnal – aki az U21-es válogatott szövetségi edzője is – közösen úgy döntöttek, hogy a 97-szeres válogatott középpályás nem fog pályára lépni.

Gera Zoltán lőtte a 2016-os Európa-bajnokság legszebb gólját Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uwe Anspach

A tavaly nyáron visszavonuló Gera Zoltán az M4 Sport kamerája előtt mesélt az okokról.

„Másfél éve már abbahagytam a futballt és ez nagyon sok idő.

Annak nem láttam értelmét, hogy erőlködjek a pályán és bevallom őszintén, volt olyan mérkőzés, amikor öt perc aztán nem kaptam levegőt, pedig teljesen fitt voltam. Úgy láttuk jónak, ha nem játszom és csak egy búcsúztatás lesz a pálya széléről" – mondta legendás játékos, aki 97 válogatott meccsen 26 gólt lőtt.