Vágólapra másolva!
Napra pontosan négy évvel ezelőtt, 2015. november 15-én a magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re nyert Norvégia ellen a Groupama Arénában, és ezzel kijutott a 2016-os franciaországi Eb-re. A Puskás Aréna avatásának napja tehát pontosan egybeesik ezzel a nagy sikerrel.

2015-ben az Üllői úton vívta ki ezt a sikert az akkor Bernd Storck irányította magyar válogatott. Az első, oslói meccsen Kleinheisler László góljával 1-0-ra nyertünk. Ez a siker alapozta meg a kijutást, a visszavágón Priskin Tamás óriási gólja sokáig emlékezetes marad.

2019. november 15-én az Uruguay elleni barátságos meccsel nyitja meg a kapuit a Puskás Aréna.

A 2020-as, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra pedig kedden juthat ki a magyar válogatott, ha Cardiffban legyőzi a walesi együttest. Ebben az esetben 2020 nyarán két mérkőzést egészen biztosan hazai pályán játszhatna a magyar nemzeti csapat a Puskás Arénában.

2015. november 15. A magyar labdarúgó-válogatott kijutott az Európa-bajnokságra Forrás: AFP/Attila KISBENEDEK/Attila Kisbenedek

A Puskás Aréna megnyitójáról az Origo 17.30-tól élő közvetítést ad, csakúgy, mint a 19.00-kor kezdődő Uruguay elleni mérkőzésről is.