Ha nem nyer a válogatott Walesben, akkor is játszhat az Eb-részvételért

Az új Puskás Aréna nyitómérkőzése Magyarország Uruguay 2019.11.15.
Dzsudzsák Balázs éveken keresztül volt a válogatott csapatkapitánya
Vágólapra másolva!
A pénteki Európa-bajnoki selejtezők után eldőlt, hogy a magyar válogatott akkor is játszhat az Európa-bajnokságért, ha nem sikerül kedden Cardiffban kivívni a kijutást Wales ellen.

Ha a magyar válogatott nem csípi meg az első két hely egyikét a selejtezőcsoportjában, akkor a 2020. márciusi Nemzetek Ligája playoffban még harcolhat Marco Rossi csapata.

Magyarország a csoportjában Finnország mögött a második, az abszolút sorrendben a 31. helyen zárta a Nemzetek Ligáját és a pénteki eredmények után biztos, hogy pótselejtezőt játszhat a magyar válogatott.

A játéknap előtt öt csapat vehette volna el a helyet a mieinktől, de Koszovó, Románia és Örményország kiszállt a versenyből, Észak-Macedónia és Szlovénia még harcol, de csoporttársak, így ketten nem előzhetik meg a magyar csapatot és a lengyelek ott már elvitték az egyik továbbjutó helyet.

A Nemzetek Ligára-rájátszásban négy playofftorna lesz, november 22-én sorsolják majd ki, hogy a feltöltött csapatok melyik ágra kerülnek. A négycsapatos rájátszások két egymeccses elődöntővel, egymeccses döntővel zajlanak majd, a Nemzetek Ligája-rangsor a legmagasabban rangsorolt csapat fogadja a legalacsonyabban rangsoroltat, a második legmagasabban rangsorolt a harmadikat a négy csapat közül.