Az UEFA 2020 áprilisában már birtokba veszi a Puskás Arénát

Horizontal ILLUSTRATION LOGO EUROPEAN CHAMPIONSHIP FOOTBALL
A screen displays Budapest's logo of the EURO 2020 during an event to launch the Budapest's logo for the 2020 UEFA European Championship football tournament in Budapest on November 16, 2016. - The EURO 2020 UEFA European Championship will see matches hosted in 13 cities across Europe, with the semi-finals and final staged at Wembley Stadium in London in July 2020. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Három csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt rendezhet meg Budapest a Puskás Arénában 2020 júniusában. Az UEFA azonban már jóval előbb birtokba veszi a létesítményt.

A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság rendezője nem az MLSZ, hanem az Európai Labdarúgó Szövetség (az UEFA) lesz. Gyakorlatilag mindenben ők döntenek,

egy ilyen esemény kapcsán az UEFA élet-halál ura.

Már idén, azaz 2019. július 13-án 40 fős UEFA küldöttség érkezett meg Budapestre, az akkor még építés alatt álló Puskás Stadionba. A szakemberek már akkor mindent rendben találtak, bár a Puskás Aréna júliusban még messze volt a befejezéstől.

Azt jóval kevesebben tudják, hogy

az UEFA nemcsak a Puskás Arénát, de a Fáy utcai Illovszky Stadiont is megtekintette,

mert a Vasas pályája az Európa-bajnokság hivatalos edzőstadionja lesz.

Ennél sokkal lényegesebb, hogy az új Puskás Arénát már 2020 áprilisában részlegesen birtokba veszi az UEFA, majd

2020. május 15-én teljesen az UEFA fennhatósága alá kerül a létesítmény.

Az első csoportmeccsre 2020. június 16-án kerül sor, ezért egy hónappal korábban a stadiont a rendező európai szövetség rendelkezésére kell bocsátani.