Társoldalunk:

A négyszeres világbajnok Eb-meccset játszhat a Puskás Arénában

2019.11.16. 14:40

Budapestet és Münchent egy rendezői párba sorsolták a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra. Ez azt jelenti, hogy a négyszeres világbajnok német csapat egy meccset egészen biztosan a Puskás Arénában játszik majd le.

Az már korábban eldőlt, hogy azok a csapatok, amelyek rendezőként jutnak ki az Európa-bajnokságra, két csoportmérkőzést biztosan saját stadionjukban játszhatnak le. A harmadikat azonban nem, ehhez kellett párba sorsolni a rendező városokat, hogy kiderüljön, ki hová utazik a harmadik csoportmeccsét lejátszani.

A cikk írásának pillanatában sem a német, sem a magyar válogatott nem jutott még ki a 2020-as Eb-re. A német csapat azonban egy lépésnyire van ettől, szóval, szinte biztosra mondhatjuk, hogy Joachim Löw együttese ott lesz a 2020-as tornán. 

Ez pedig azt jelenti, hogy a németek egy meccset mindenképpen Budapesten, az új Puskás Arénában játszanak majd le. Hogy kivel azt ma még nem lehet megmondani. Ugyanakkor jogos a kérdés, hogy mi van abban az esetben, ha a német és a magyar válogatott is kijut az Eb-re? 

Ebben az esetben az UEFA sorsolsással fogja eldönteni, hol lesz a német-magyar Eb-mérkőzés. Akár az is előfordulhat, hogy ennek a meccsnek a Puskás Aréna ad otthont. Az álmok megvalósulásához azonban a magyar válogatottnak is ki kell jutnia az Eb-re, ezt november 19-én, kedden Cardiffban a Wales elleni idegenbeli Eb-selejtezőn teheti meg, ha nyer.