Vágólapra másolva!
A Nemzetek Ligája rájátszásából négy olyan válogatott juthat el a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra, amely nem vívta ki egyeneságon a kvalifikációt a hagyományos selejtezőből. A magyar válogatott számára ez egy lehetőség, amennyiben Marco Rossi csapata kedden nem nyer Walesben. Ugyanakkor ahhoz szerencse és egy győztes NL-elődöntő is kell, hogy a Puskás Arénában játszhassunk az Eb-kijutásért.

A legfontosabb tény tehát az, hogyha Magyarország november 19-én legyőzi idegenben Wales csapatát,

akkor nem kell a Nemzetek Ligájában pótselejtezni, mert az együttes kijut az Eb-re.

A NL pótselejtezőjének négy divíziójából (A, B, C, D) egy-egy csapat jut tovább a 2020-as Eb-re. Mi a C-divízió 2-es csoportjában a finnek mögött a második helyen végeztünk.

A finn válogatott az olasz mögött egyeneságon kijutott az Eb-re,

nekik tehát nem kell a Nemzetek Ligájában pótselejtezőt játszani..

Csütörtökön este az is eldőlt, hogy az NL-rangsorban 31. helyen álló Magyarország mindenképpen ott lehet ennek a sorozatnak a rájátszásban. Azt ma még nem lehet biztosan megmondani, hogy a rájátszás elődöntőjében ki lesz az ellenfelünk (jelen állás szerint Izrael), de az biztos, hogy ezt a mácius végi meccset idegenben kell lejátszania Marco Rossi csapatának. Ha ott nyerünk, jóhet a play-off döntő, amelyet - jelen állás szerint - vagy az izlandi, vagy a román csapat ellen játszhatnánk.

Hogy hol? Na, ezt sorsolással döntik majd el. A helyzet tehát az, hogy szerencsés esetben és egy NL-playoff-győzelemmel a zsákban az új Puskás Arénában is sor kerülhetne a mindent eldöntő meccsre.

Nem kell hangsúlyozni, mit jelentene 68 ezer néző előtt egy magyar-román, vagy egy magyar-izlandi meccs. Teljesen más lenne, mintha Bukarestbe, vagy Reykjavíkba kellene utazni.

De azért jobb lenne már kedden, Cardiffban pontot tenni az ügy végére.