Vágólapra másolva!
A walesi válogatott két legnagyobb sztárja, Gareth Bale és Aaron Ramsey is bevethető a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőn, jelentette ki a találkozó előtt Ryan Giggs, szövetségi kapitány.

A Real Madrid és a Juventus sztárjának játéka azért lehetett kétséges, mert mindketten híján vannak idén a játékperceknek, ráadásul a sérülések sem kerülték el őket. Az Arsenalból a nyáron a Juventusba igazoló Ramsey-nek eddig összesen kilenc meccse volt a szezonban, de ezek közül egyet sem játszott végig. A válogatottban majd egy év szünet után a pénteki Azerbajdzsán elleni volt az első mérkőzése, a 60. percben ő váltotta Gareth Bale-t.

A walesi csapatnak nagy szüksége lenne rá, hogy Aaron Ramsey (10) és Gareth Bale egy irányba evezzen Forrás: NurPhoto/Andrew Surma/NurPhoto/Andrew Surma

A Real Madrid sztárja körül egész nyáron ment a kavarás, állítólag Zinedine Zidane meg akart szabadulni a szabadidejében a csapat közös programjai helyett inkább a golfozást favorizáló 100 millió eurós sztártól, de a kis híján nyélbe ütött kínai üzlet végül meghiúsult, Bale pedig az ősz folyamán visszakerült a spanyol csapatba. A szezonban viszont eddig mindössze hét mérkőzésen lépett pályára a Realban, míg a válogatottban összesen nyolc meccse volt 2019-ben. Az Eb-selejtező sorozatban eddig két gólja van, mindkettőt a kedd esti magyarok elleni meccsnek otthond adó Cardiff City-stadionban lőtte, egyet Azerbajdzsánnak, egyet pedig Horvátországnak.

"Mindketten készen állnak rá, hogy kezdők legyenk. Szükségük volt a játékpercekre, ahogy Chris Mephamnek és Ethan Ampadunak is. Fontos, hogy újra ott lehetnek a pályán" – mondta Giggs a walesi válogatott két sztárjáról, hottátéve, hogy az eltiltását letöltő középpályás, Joe Allen is visszatérhet a csapatba.