Társoldalunk:

Pochettino kirúgásával mindenkit utolért az Ajax-átok

2019.11.21. 18:17

Mauricio Pochettino kedd esti kirúgásával az utolsó olyan csapat is menesztette edzőjét, amelyik megmérkőzött a holland Ajaxszal a Bajnokok Ligája 2018-19-es kiírásában. 

Az előző idényben remekelt az Ajax, egészen az elődöntőig jutottak, menetelésük során pedig összesen hat csapattal mérkőztek meg. A csoportkör során a portugál Benficával, a görög AEK Athénnal és a német Bayern Münchennel, míg az egyenes kiesés szakaszban a Real Madriddal, a Juventusszal és a Tottenhammel akadtak össze. 

Nos, kedd este óta a fenti hat csapat egyikének sem ugyanaz a vezetőedzője, amelyikkel az előző idényt megkezdte.

Talán már maga Mauricio Pochettino is sejtette, hogy meg vannak számlálva a napjaiForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frankhoermann/Sven Simon

Elsőként még idén januárban a Benfica mesterét, Rui Vitoriát menesztették, majd egy hónappal később az AEK is elköszönt Marinosz Uzunidisztől. A Real Madrid márciusban menesztette Santiago Solarit, a Juventus pedig a szezon végén köszönte meg Massimiliano Allegri munkáját.

Hosszabb csend után az elmúlt ké hétben előbb a Bayern München rúgta ki Niko Kovacot, kedden pedig a Tottenham Hotspur menesztette Mauricio Pochettinót.

A jelenleg futó BL-idény alapján egyelőre a Chelsea-t irányító Frank Lampardnak, a Valencia vezetőedzőjének, Albert Celadesnek és a Lille élén álló Crisophe Galtier-nek van félnivalója. A francia csapatnál már meg is kezdődött a lemorzsolódás, miután a Pochettinót váltó José Mourinho elvitte az edzői stábból honfitársát, Joao Sacramentót.