Pochettino kirúgásával mindenkit utolért az Ajax-átok

PHOTOMONTAGE: New Bayern coach? Teambuilders and talent developers: what speaks for Pochettino. 2019 CHAMPIONS LEAGUE FINAL Sports Sports International SP CL Final PROFESSIONAL CHAMPION Football Football EUROPE Men currently sport Club Team MEN'S UEFA Eur
New Bayern coach? Teambuilders and talent developers: what speaks for Pochettino. Image: Mauricio POCHETTINO (Tottenham, withte), single image, cut out, full body shot, whole figure. Football Champions League Final 2019 / Tottenham Hotspur-Liverpool FC 0-2, Season2018 / 19, at 01.06.2019, Stadium Wanda Metropolitano. | Usage worldwide
Vágólapra másolva!
Mauricio Pochettino kedd esti kirúgásával az utolsó olyan csapat is menesztette edzőjét, amelyik megmérkőzött a holland Ajaxszal a Bajnokok Ligája 2018-19-es kiírásában. 

Az előző idényben remekelt az Ajax, egészen az elődöntőig jutottak, menetelésük során pedig összesen hat csapattal mérkőztek meg. A csoportkör során a portugál Benficával, a görög AEK Athénnal és a német Bayern Münchennel, míg az egyenes kiesés szakaszban a Real Madriddal, a Juventusszal és a Tottenhammel akadtak össze.

Nos, kedd este óta a fenti hat csapat egyikének sem ugyanaz a vezetőedzője, amelyikkel az előző idényt megkezdte.

Talán már maga Mauricio Pochettino is sejtette, hogy meg vannak számlálva a napjai Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frankhoermann/Sven Simon

Elsőként még idén januárban a Benfica mesterét, Rui Vitoriát menesztették, majd egy hónappal később az AEK is elköszönt Marinosz Uzunidisztől. A Real Madrid márciusban menesztette Santiago Solarit, a Juventus pedig a szezon végén köszönte meg Massimiliano Allegri munkáját.

Hosszabb csend után az elmúlt ké hétben előbb a Bayern München rúgta ki Niko Kovacot, kedden pedig a Tottenham Hotspur menesztette Mauricio Pochettinót.

A jelenleg futó BL-idény alapján egyelőre a Chelsea-t irányító Frank Lampardnak, a Valencia vezetőedzőjének, Albert Celadesnek és a Lille élén álló Crisophe Galtier-nek van félnivalója. A francia csapatnál már meg is kezdődött a lemorzsolódás, miután a Pochettinót váltó José Mourinho elvitte az edzői stábból honfitársát, Joao Sacramentót.