Remekül alakult a sorsolás, a Puskás Arénában juthatunk ki az Eb-re

A magyar válogatottnak akkor sem kell kétségbeesnie, ha nem sikerül Wales otthonában nyernie
Vágólapra másolva!
Pénteken eldőlt, hogy Bulgária lesz a magyar labdarúgó-válogatott ellenfele a 2020-as Európa-bajnoki pótselejtezők első mérkőzésén, valamint az is kiderült, hogy győzelem esetén az Izland-Románia párharc nyertesével találkozik Marco Rossi csapata a Puskás Arénában, azaz meglehetősen jól alakult számunkra a sorsolás. A meccseket jövő márciusban rendezik.

A Nyonban tartott sorsoláson a 2004-es Eb-győztes görög válogatott legnagyobb sztárja, a jövő évi kontinenstorna egyik nagykövete, Angelosz Hariszteasz segédkezett.
Az már korábban eldőlt, hogy a B és D divíziókban milyen párosítások lesznek, a kérdés csak az volt, Izland mellé melyik három válogatott kerül fel a C-ből, és melyik egy marad ott.

A korábbi klasszis csatár kihúzta Izrael csapatát, amely maradt a C-ben, ezzel pedig eldőlt minden lényegi kérdés: a magyar válogatott felkerült az A divízióba,

és az is kiderült, hogy Bulgáriában kell kivívnia a divíziódöntőt.

Ezek után a finálék házigazdáját sorsolták ki, a D-ben Fehéroroszország vagy Georgia, a C-ben Norvégia vagy Szerbia, a B-ben Bosznia vagy Észak-Írország, az A-ban pedig Bulgária vagy Magyarország rendezheti a döntőt.

Azaz, ha a magyar válogatott nyer Bulgáriában, akkor a Puskás Arénában láthatja vendégül Izlandot vagy Romániát.

A pótselejtezők ágrajza Forrás: Origo

A teljes párosítás:
A divízió: Izland-Románia, Bulgária-Magyarország
B divízió: Bosznia-Hercegovina – Észak-Írország, Szlovákia - Írország
C divízió: Skócia-Izrael, Norvégia-Szerbia
D divízió: Georgia - Fehéroroszország, Észak-Macedónia – Koszovó

A párharcok győztesei játsszák az adott divíziók döntőjét, azok nyertesei pedig kijutnak a 2020-as Európa-bajnokságra. Az elődöntőket március 26-án, a finálékat március 31-én rendezik.

A magyar válogatott négy éve pótselejtezőn harcolta ki a részvételt. Amennyiben ez most is sikerül, akkor két csoportmérkőzését a múlt pénteken átadott Puskás Arénában játszhatja, a harmadikon pedig Németország vendége lesz Münchenben.