Vágólapra másolva!
Luka Modric nem haragudott meg Cristiano Ronaldóra amiatt, hogy a portugál klasszis nem volt ott tavaly azon a párizsi gálán, amelyen a horvát labdarúgó átvehette az Aranylabdát.

Modric annak apropóján adott exkluzív nyilatkozatot az M4 Sportnak Zágrábban, hogy Enyém a pálya címmel könyv jelent meg róla. A horvát középpályás az interjúban kiemelte: a történtek ellenére jó kapcsolatot ápol a másfél éve a Juventusban játszó Cristiano Ronaldóval, aki ötször vehette át az Aranylabdát, de tavaly hiába végzett a szavazáson másodikként, nem utazott el a francia fővárosba.

"Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit csinál, és ő így döntött.

Ez nem befolyásolta a véleményemet Cristianóról. Ő a világ egyik legjobb játékosa, és én pontosan tudom, hiszen közelről láthattam, hogy hogyan játszik, hogyan edz, hogyan dolgozik nap mint nap, hogy elérje a célját. Nem véletlenül tart ott, ahol tart" - mondta.

Luka Modric megtörte Messi és Ronaldo tíz évig tartó egyeduralmát Forrás: Agency/Burak Akbulut

A 34 éves Modric elárulta: gyerekként neki is voltak céljai, vágyai, hogy mit szeretne elérni, és meddig szeretne eljutni, de mostanra már jóval többet elért annál, mint amiről valaha is álmodott.

"Rengeteg munkával, lemondással, áldozattal járt ez az út, de nagyon boldog vagyok, hogy idáig jutottam.

Akár a sportban, akár a sporton kívül" - nyilatkozott.

A horvát válogatott egy csoportban szerepelt a magyar együttessel az Európa-bajnoki selejtezősorozatban - Budapesten 2-1-re kikapott, Splitben 3-0-ra győzött -, és az E jelű ötösből az első helyen jutott ki a részben budapesti rendezésű Eb-re. A pályán szerény, csendes és visszafogott Modric elárulta: alapvetően vezető személyiségnek tartja magát.

- mondta, a jövőjével kapcsolatban pedig annyit jegyzett meg: számára az a legfontosabb, hogy jól érzi magát Madridban.

Enyém a pálya címmel könyv jelent Luka Modric pályafutásáról Forrás: AFP/Damir Sencar

"Meglátjuk, meddig tart a pályafutásom, de remélem, hogy van még bennem pár szezon. Vannak még nagy terveim, és remélem, hogy az egészségi állapotom sem lesz akadály" - jelentette ki.