Társoldalunk:

A PSG edzője dühös Neymarra

2019.11.22. 18:16

Thomas Tuchel, a Paris Saint-Germain vezetőedzője dühös Neymarra, amiért elutazott a madridi David-kupára. Ennek ellenére valószínűleg lehetőséget ad neki a Lille elleni péntek esti bajnoki mérkőzésen.

A PSG 27 éves támadója október közepén a Nigéria elleni felkészülési mérkőzés nyolcadik percében egy sprint után kapott a combjához, majd öt perccel később le is kellett cserélni, így rövidre sikerült 101. fellépése a brazil válogatottban. 

Neymar megsérült a 101. válogatott mérkőzésénForrás: AFP/Roslan Rahman

A brazil támadó felépülése jó ütemben haladt, így könnyen lehet, hogy már péntek este pályára lép a Lille elleni bajnokin, és az sem kizárt, hogy keddem elutazik a csapattal a Real Madrid elleni – a párizsiak számára már tét nélküli – Bajnokok Ligája mérkőzésre.

A világ legdrágább játékosa felépült, viszont a viselkedésével sikerült magára haragítania az edzőjét, ugyanis korábbi barcás csapattársa, Gerard Piqué meghívására elutazott a madridi tenisz Davis-kupára.

„Mit tehetnék? Nem vagyok se rendőr, sem az apja, csak az edzője" – mondta a Sky Sportsnak Thomas Tuchel, aki nagy valószínűséggel nem fogja megbüntetni a brazilt a madridi kiruccanása miatt. – Egyáltalán nem örülök az utazásának, de ez nem az a pillanat, amikor meg kell őrülnünk, mert két hétig nagyon profi volt. Sokkal többet edzett, mint a többiek" – dicsérte játékosát a német szakember.

Neymar a helyszínen élevzete Karen Hacsanov és Rafa Nadal összecsapásátForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Cezaro De Luca

Neymarnak a combsérülése miatt négyhetes kihagyást jósoltak. Úgy tűnik, a Lille elleni mérkőzésen akár pályára is léphet. A PSG azonban nyolcpontos előnnyel vezeti a tabellát, így nem biztos, hogy érdemes kockáztatni a játékát.

„Már a csapattal edzett, ha minden jól megy, akkor játszhat is. Azt azonban még nem döntöttük el, hogy kezdeni fog, vagy kispados lesz. Ő minőség játékos, olyan, aki eldönti a meccseket. Ha játszik, sokkal veszélyesebbek vagyunk a kapu előtt. Szükségünk van rá, ha továbbra is nyerni akarunk" – tette hozzá Thomas Tuchel.

A PSG kedden este a Real Madrid otthonában lép pályára a Bajnokok Ligájában. A csoport sorsolásakor óriási rangadónak tűnt a párosítás, azonban a párizsiak már továbbjutottak az A csoportból, és öt pont előnnyel vezetnek a madridiak előtt, így számukra teljesen tét nélküli az összecsapás.