Társoldalunk:

Zidane reagált Bale gúnyolódására

2019.11.22. 16:30

Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője megvédte Gareth Bale-t, miután walesi labdarúgó a támadások kereszttűzébe került Spanyolországban miután a magyarok elleni győztes Eb-selejtezőt walesi zászlóval ünnepelte, amelyen a következő felirat volt olvasható: "Wales. Golf. Madrid. Ebben a sorrendben".

"Nagy visszhangot váltott ki, amit tett, de nekünk a futballra kell koncentrálnunk. Engem csak az érdekel, mit tud nekünk nyújtani a pályán, nem az, amit mondott" - jelentette ki a francia szakember arra reagálva, hogy a szélső kedden olyan walesi zászlóval ünnepelte válogatottja kijutását az Európa-bajnokságra, amelyen az volt olvasható: "Wales, golf, Madrid, ebben a sorrendben".

Zidane szerint Bale meccseket eldöntő játékos lehet ismét, aki nagyon fontos eleme csapatának, amikor nem sérült.

"Ezt már megmutatta korábban, és újra meg fogja mutatni" - jelentette ki a királyi gárda trénere.

Zinedine egyelőre kitart Bale mellettForrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Burak Akbulut

A walesi válogatott kedden 2-0-ra legyőzte a magyar együttest a cardiffi találkozón, ezzel a három éve elődöntős gárda ismét kijutott a kontinensviadalra. Az ünneplést követően a Marca című spanyol sportnapilap a következő kommentet fűzte a történtekhez válaszként: "Tiszteletlen. Helytelen. Hálátlan. Ebben a sorrendben".

A történet onnan indult, hogy a magyarok elleni Eb-selejtező előtt Bale elmondta, jobban érzi magát a válogatottban, mint klubcsapatában, ezért szívesebben is játszik a nemzeti csapatban.