Társoldalunk:

Harry Kane szerint Mourinho született győztes

2019.11.25. 12:02

Harry Kane szerint a Tottenham Hotspur az új vezetőedzőben, José Mourinhóban egy "született győztesre" talált, és a vezetésével meg lehet célozni az FA Kupát, valamint a Bajnokok Ligáját. Az észak-londoni labdarúgócsapat 11 éve nyerte legutóbbi trófeáját.

Az 56 éves portugál tréner, aki a múlt héten váltotta Mauricio Pochettinót, szűk egy év után tért vissza a Premier League-be - tavaly decemberben menesztették a Manchester Unitedtől -, és szombaton mindjárt győztes meccsen debütált: a Spurs úgy nyert 3-2-re a fővárosi rivális West Ham United otthonában, hogy már 3-0-ra vezetett.

"Az öreg minden klubnál nyert valamit, ahol dolgozott, ezt nem lehet elvitatni tőle" - nyilatkozott az angol válogatott csatár, Kane.

MADRID, SPAIN - MAY 31 : Harry Kane of Tottenham attends a training session of his team ahead of UEFA Champions League Final match between Tottenham Hotspur and Liverpool at Wanda Metropolitano Stadium on May 31, 2019 in Madrid, Spain. Burak Akbulut / Anadolu AgencyForrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Burak Akbulut

"Született győztes. Én pedig világossá tettem, hogy a karrieremnek ebben a szakaszában mindenképpen trófeákat akarok nyerni. És azt is világossá tettem, hogy ezt ezzel a csapattal akarom elérni. Nagy év áll előttünk" - fogalmazott Harry Kane.

A korábban a Portónál, a Chelsea-nél, az Internazionalénál, a Real Madridnál és a Manchester Unitednél dolgozó Mourinho 25 nagy trófeát gyűjtött pályafutása során, a Spurs viszont legutóbb 2008-ban diadalmaskodott, akkor az angol ligakupát nyerte meg.

A West Ham elleni siker után - amely január óta az első idegenbeli bajnoki győzelme volt a csapatnak - a 10. helyen áll a PL-ben a Tottenham, és Kane szerint Mourinho érkezése alkalmat ad a játékosoknak az újrakezdésre.

"Ha valakinek olyan hírneve van, mint neki, az önbizalmat ad, hiszel a csapatodban" - tette hozzá.