Még javában a Libertadores-kupát ünnepelték, amikor bajnok lett a Flamengo

Flamengo Parade
RJ - Rio de Janeiro - 11/24/2019 - Flamengo Parade - Crowd of fans accompany the Flamengo team parade in an open car along Presidente Vargas Avenue in the city center in commemoration of the 2019 Copa Libertadores Cup. : Allan Carvalho / AGIF
Vágólapra másolva!
Jó hétvégét zárt a Flamengo és a riói csapat szurkolótábora. A brazil csapat először 38 év után újra megnyerte a dél-amerikai Bajnokok Ligáját, a Libertadores-kupát, majd egy nappal később az is biztossá vált, hogy a Flamengo lett a brazil bajnok, ugyanis az üldöző Palmeiras 2-1-re kikapott a Gremiótól.

A brazil bajnokságból még négy forduló van hátra, de a Flamengo előnye már 13 pont a Palmeiras előtt. A riói csapatnak ez a hetedik bajnoki címe, ami kevesebb, mint 24 órával a Libertadores-kupa sikere után vált biztossá.

Hihetetlen fordítás után nyerte meg a Flamengo a Libertadores-kupát

A brazil Flamengo az utolsó pillanatokban fordítva győzte le a címvédő argentin River Plate együttesét a labdarúgó Libertadores Kupa döntőjében. A Limában rendezett szombati összecsapás 14. percében az argentinok kerültek előnybe, amit egészen a 89. percig meg is tudtak őrizni.

Brazil csapat ilyen történelmi duplázást legutóbb 1963-ban tudott bemutatni, akkor a Pelé-féle Santos volt a győztes. A Flamengo játékosai a perui döntő után nyitott buszon parádéztak Rióban, amikor kiderült, a bajnoki címet is megnyerték, miután augusztus óta, 26 meccse veretlenek.

Elképesztő tömeg várta a Flamengo csapatát Forrás: AGIF/Allan Carvalho/AGIF/Allan Carvalho

A csapat idén nevezte ki edzőnek a portugál Jorge Jesust, akit már szinte istenként tisztelnek a hatalmas sikerek után. A csapat két sztárja az Intertől kölcsönvett Gabriel Barbosa, valamint Bruno Henrique, akit a Libertadores-kupa legjobbjának választottak, előbbi pedig a kupa és a bajnokság gólkirálya is.

A Flamengo sikere után utazhat majd a decemberi klubvilágbajnokságra, ahol a Liverpoolal is összekerülhet.