Hiába Benzema duplája, a PSG döntetlent játszott a Real Madrid otthonában

Benzema
Real Madrid's French forward Karim Benzema celebrates his goal during the UEFA Champions League group A football match against Paris Saint-Germain FC at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on November 26, 2019. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája csoportkör 5. játéknapjának kedd esti rangadóján az egyre jobb formába lendülő Real Madrid a Paris Saint-Germaint fogadta. A spanyolok Benzema találatával szereztek vezetést, aki a második félidő hajrájában kétgólosra növelte az előnyt, a franciák azonban két perc alatt egyenlítettek, a döntetlennek köszönhetően pedig megnyerték a csoportot.

Mivel a kora esti meccsen a Galatasaray és a Club Brugge 1-1-es döntetlent játszott,

már a meccs előtt eldőlt, hogy a Real és a PSG is továbbjutott az A-csoportból.

Ennek ellenére volt tétje az összecsapásnak, hiszen az még kérdéses volt, hogy melyik sztárcsapat lép tovább az első, és melyik a második helyen.

A hazaiak kezdtek jobban, több lehetősége is volt a madridiaknak a meccs első szakaszában. A korábbi Real kapus, Keylor Navas bravúrjai ellenére a 17. percben megszületett a vezető gól,

Isco közeli lövése a kapufáról éppen Benzema elé pattant, aki a kapuba bombázott.

A francia 100. BL-meccsét játszotta, stílusosan ünnepelte a centenáriumot.

A folytatásban sem változott a játék képe, Navas védései tartották meccsben a párizsiak, Kroos és Marcelo próbálkozásainál is a helyén volt. A 43. percben aztán felhördült a Bernabéu közönsége Icardi kiugratása után Thibaut Courtois buktatta az argentin támadót, a játékvezető szabadrúgást ítélt, és piros lapot adott a belgának. Artur Soares Dias azonban hosszas videózás után megváltoztatta döntését,

az akciót megelőzően ugyanis szabálytalankodtak Marcelóval, így visszavonta a kiállítást, és szabadrúgást adott a Reálnak.

A Real Karim Benzema góljával szerzett vezetést Forrás: AFP/Javier Soriano

Szünetben cserélt Thomas Tuchel, az előzetesen csak a cserék közé nevezett Neymar is pályára lépett, Idrissa Gueye-t váltotta.

A játékrész 24. (!) másodpercében mégsem ő, hanem Benzema került ziccerbe,

Navas azonban hatalmas bravúrral szögletre mentett. A PSG nem találta a remekül záró hazai védelem ellenszerét, csupán pontrúgásokból veszélyeztetett, de inkább kevesebb, mint több sikerrel.

A 61. percben Hazard és Marcelo kavarta meg a vendég védelem jobb oldalát, utóbbi centerezett, Isco lövését is védte azonban a remek napot kifogó Costa Rica-i kapus. Nem sokkal később a belga támadót sérülés miatt le kellett cserélni, Gareth Bale váltotta, akit ezúttal is füttykoncerttel fogadott a hazai közönség. Tuchel az utolsó negyedórára Draxlert és Sarabiát küldte be, Zidane pedig a hétvégi bajnokin parádézó Modricnak szavazott bizalmat.

A 79. percben aztán úgy tűnt, eldől a találkozó,

Marcelo adott be jobbról, Benzema pedig menetrendszerűen érkezett és fejjel meduplázta a Real előnyét.

Gyakorlatilag a középkezdésből azonban szépített a PSG, Varane és Courtois ügyetlenkedett egy centerezés után, Mbappé pedig jókor volt jó helyen, és visszahozta a párizsi reményeket. És ha egy üzlet beindul:

Draxler lövése a blokkoló Sergio Ramosról Sarabia elé pattant, aki kapásból kilőtte a balfelsőt.

A hosszabbításban meg is nyerhette volna a meccset a Paris Saint-Germain, a 92. percben azonban Mbappé ziccerben mellé lőtt, pedig középen ketten is várták a beadást a francia csodatinitől. A Reálnak is is megvolt az esélye az utolsó pillanatokban,

Gareth Bale szabadrúgása azonban a kapufán csattant,

így maradt a 2-2-es döntetlen, amellyek a párizsiak az utolsó játéknap eredményeitől függetlenül megnyerték a csoportot.

Ami a többi meccset illeti, a Bayern simán nyert a Crvna zvezda vendégeként, a mesternégyest szerző Robert Lewandowski vezérletével. Az Atalanta a Dinamo Zagreb ellen győzött magabiztosan, José Mourinho Tottenhamje pedig kétgólos hátrányból felállva verte az Olympiakoszt. A Manchester City meglepetésre csak 1-1-es döntetlent játszott a Sahtarral, Guardiola csapata azonban így is bebiztosította csoportelsőségét. A Juve Dybala szabadrúgásgóljával verte az Atlético Madridot, így a torinóiak is első helyen jutottak tovább.

Eredmények
Atalanta-Dinamo Zagreb 2-0 (1-0)
Crvena zvezda-Bayern München 0-6 (0-1)
Juventus-Atlético Madrid 1-0 (1-0)
Manchester City-Sahtar Donyeck 1-1 (0-0)
Real Madrid-PSG 2-2 (1-0)
Tottenham-Olympiakosz 4-2 (1-2)
Galatasaray-Club Brugge 1-1 (1-0)
Lokomotiv Moszkva-Leverkusen 0-2 (0-1)