A spanyolok szerint hatodszor is Lionel Messi lesz az aranylabdás

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, október 2.
Lionel Messi az Inter elleni meccsen
Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint jövő hétfőn hatodszor nyeri el az Aranylabdát Lionel Messi, az FC Barcelona argentin futballistája.

A Mundo Deportivo című spanyol napilap kedden számolt be arról, hogy a 32 éves támadó - akárcsak a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) éves szavazásán - Virgil van Dijket, a Bajnokok Ligája-győztes Liverpool holland védőjét, és Cristiano Ronaldót, a Juventus ötszörös aranylabdás portugál csatárát megelőzte a voksoláson, amelyen 182 újságíró vett részt.

Lionel Messi hatodik Aranylabdáját nyerheti Forrás: NurPhoto/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A lap azzal támasztja alá értesülését, hogy a díj nyerteséről rendszeresen készül egy kisfilm, egy francia forgatócsoport pedig hétfőn a katalán fővárosba utazott azért, hogy interjút készítsen Messivel.

Az is árulkodó lehet, hogy a vb-ezüstérmes sztár Instagram-oldalán a legfrissebb bejegyzés egy videó, melyen az eddigi öt elnyert Aranylabdájáról beszél.

Messi az előző idényben a spanyol bajnokságban 36, a Bajnokok Ligájában pedig 12 góllal, továbbá összesen 18 gólpasszal segítette a Barcelonát, amellyel megnyerte a La Ligát, ugyanakkor a BL-ben az elődöntőben búcsúzott. A Copa Américán ugyancsak a legjobb négyig jutott az argentin válogatottal.

A France Football hétfőn a párizsi Chatelet Színházban rendezi a díjátadó gálát.