Meglepő eredmény született a legjobb 21 éven aluli labdarúgó szavazáson

fbl Horizontal
Atletico Madrid's Portuguese forward Joao Felix reacts during the UEFA Champions League Group D football match Juventus Turin vs Atletico Madrid on November 26, 2019 at the Juventus Allianz stadium in Turin. (Photo by Marco Bertorello / AFP)
Vágólapra másolva!
A sportújságírók szavazatai alapján 2019-ben Joao Félix kapta a Golden Boy-díjat, amelyet minden évben a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgó kapja. A portugál válogatott csatár 332 voksot gyűjtött, mögötte a képzeletbeli dobogó második fokára a Dortmundban szereplő Jadon Sancho, míg a harmadikra a Leverkusen csapatát erősítő Kai Havertz állhatott fel 175 illetve 75 szavazattal.

A köztudatba a Benficával berobbanó, majd júliusban 126 millió euróért az Atléticó Madridba igazoló Joao Félix lett 2019 Golden Boy-díjasa. Az elismerést az olasz Tuttosport sportlap alapította, az első díjazott 2003-ban a holland Rafael van der Vaart volt, aki akkor az Ajaxban szerepelt. Az eltelt években többek között Wayne Rooney, Lionel Messi, Sergio Agüero, Mario Balotelli, Isco, Paul Pogba, Raheem Sterling és Kylian Mbappé érdemelte ki az elismerést, míg tavaly Matthijs de Ligt végzett elsőként.

A Transfermarkt adatai alapján jelenleg 100 millió euróra becsült játékos a spanyol élvonalban eddig 10 találkozón lépett pályára, ezeken két gólt és egy gólpasszt jegyzett. A Bajnokok Ligájában 3 meccsen egyszer volt eredményes.