Társoldalunk:

Szurkolók verték meg az olasz focicsapat vezetőjét

2019.11.27. 17:09

A nemrégiben az olasz élvonalban (Serie A) is szereplő, jelenleg harmadosztályú (Serie C) Catania labdarúgócsapatának Potenza elleni kupamérkőzését elhalasztották, miután a szicíliai klub ügyvezető igazgatóját megtámadták a szurkolók. Pietro Lo Monaco az incidens után hivatalos sajtótájékoztatót tartott, és bejelentette lemondását.

A 65 esztendős sportvezető – aki már sok éve a Catania alkalmazásában áll – hajóval tartott Szicíliáról Potenza felé, amikor a klub beszámolója szerint tíz feldühödött, arcát maszkkal eltakaró ultra megtámadta, többször megütötték, a szemüvegét is összetörték. Pietro Lo Monaco előbb a rendőrséghez fordult, majd hazatért Cataniába. A klub úgy döntött, elhalasztja a Potenza elleni kupameccset, amit szerdán 15 órakor pótolnak.

Pietro Lo Monacót megverték a cataniai szurkolókForrás: NurPhoto/Gabriele Maricchiolo/NurPhoto/Gabriele Maricchiolo

„Szégyenteljes támadás érte klubvezetőnket, amire a városban elhelyezett plakátok alapján készültek is" – írja a Catania hivatalos közleménye. Lo Monaco sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen bejelentette lemondását. 

„A klubot mérges légkör veszi körül. Vannak szurkolók, akik szeretik a Cataniát, de vannak olyanok is, akik csak kárt okoznak nekünk. Mindent láttam, elég volt ebből" – zárta mondandóját a távozó sportvezető.

(forrás: nso.hu)