Vágólapra másolva!
A portói belváros szórakozóhelyei és éttermei sínylik meg a Braga–Wolverhampton és a Vitoria Guimares–Standard Liége meccsre érkező angol és belga huligánok harci kedvét.

Mindkét találkozó helyszíne nagyjából hatvan kilométerre van az észak-portugáliai kikötővárostól, viszont miután Portónak van repülőtere, szinte törvényszerű volt, hogy ott fognak randalírozni az angol és a belga csapat huligánjai, akik szerda délután óta módszeresen változtatják csatatérré a belvárost.

"Mióta megjöttek az angolok és a belgák, megállás nélkül megy a balhé. Délután háromkor kezdődött, aztán volt néhány óra szünet, majd este megint többször is összecsaptak" – idéz egy szemtanút a Jornal de Noticias portugál híroldal.

A két csapat szurkolóit a rendőrök igyekeztek elkülöníteni egymástól, ennek ellenére a város több frekventált pontján is sikerült verekedéseket kirobbantaniuk. Az összetűzésekhez kiérkező rohamrendőrök többször is gumilövedék használatával próbálták megfékezni a verekedéseket, a hírek szerint egyelőre csak egy belga huligánt kellett kórházba vinni a rendőrségi fellépés következtében.

Nem távolság...

A K csoportban 9 ponttal a második helyen álló Wolverhampton Wanderers 18.55-től lép pályára a csoportot 10 ponttal vezető Braga otthonában, míg az F csoportban 6 pontjával szintén második Standard Liége a sereghajtó, 1 ponttal álló Guimares vendége lesz 21 órától. Rossz hír a portói vendéglátósoknak, hogy a hazaút miatt mindkét csapat szurkolói visszatérnek még a városba.

Meccsnap -1...

Ugyanakkor kész szerencse, hogy a PSV háromszáz kilométerrel arrébb, Lisszabonban játszik a Sporting vendégeként.