Vágólapra másolva!
Noha jelenleg csak a 17. helyen áll az angol labdarúgó-bajnokságban, változatlanul az európai kupaindulás kiharcolása a célja a West Ham Unitednek.

Manuel Pellegrini vezetőedző együttese szeptemberben még az ötödik pozíciót foglalta el a Premier League-ben, ám az azóta eltelt hét fordulóban nyeretlen maradt, ebben az időszakban ötször kikapott. Így jelenleg csupán három ponttal előzi meg a már kieső zónában álló Norwich Cityt, viszont mindössze öt ponttal van lemaradva a hatodik Sheffield Unitedtől.

Pellegrininek továbbra is az európai kupaindulás a célja West Hammel Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

"Azért jöttem ide, hogy tegyek egy nagy lépést a klubbal, és európai kupaszereplést érő pozícióért harcoljunk. Ez az én felfogásom, és továbbra is eszerint fogunk haladni" - fogalmazott a 66 esztendős chilei tréner, aki tavaly május óta irányítja a londoni csapatot, amely az elmúlt idényt tizedikként zárta. Felidézte: a legutóbbi szezon végén remek teljesítményt nyújtottak - az utolsó négy fordulóban tíz pontot gyűjtöttek -, és a jelenlegit is jól kezdték. Egyben hangsúlyozta: optimisták, és tudják, hogy még képesek fejlődni.

"Pillanatnyilag nem tudunk nyerni, így újra fel kell építenünk magunkat. Mindig győztes, ambiciózus felfogással kell pályára lépnünk" - fűzte hozzá.

A West Ham szombaton a negyedik helyen álló Chelsea-hez látogat a Premier League 14. fordulójában.