Vágólapra másolva!
Szombaton öt, vasárnap pedig egy mérkőzést rendeznek a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában. Joan Carillo, a MOL Fehérvár FC héten kinevezett vezetőedzője Miskolcon mutatkozik be régi-új csapata élén. A hét meccs óta veretlen Budapest Honvéd Kisvárdán vendégszerepel, míg a bajnoki címvédő Ferencváros Kaposvárra látogat. A forduló rangadóját Felcsúton rendezik, ahol a negyedik helyen álló Puskás Akadémia a második Mezőkövesdet fogadja.

A Fradi tíz meccs óta nem nyert Kaposváron

A címvédő Ferencvárosra - azután, hogy csütörtökön drámai mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott az Espanyollal az Európa-ligában - könnyebbnek ígérkező feladat vár, ugyanis az utolsó helyen álló Kaposvárhoz látogat vasárnap. A Fradi legutóbb 2014 októberében, Ligakupa-mérkőzésen játszott Kaposváron, akkor kikapott. A fővárosi csapat a legutóbbi tíz Rákóczi elleni idegenbeli mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni. Az erőviszonyok azonban most kevésbé tűnnek kiegyenlítettnek, mert

az idei szezonban a Rákóczi pályaválasztóként csak a Diósgyőr ellen tudott nyerni, de a többi eddigi mérkőzését elveszítette.

A ellenben a Fradi a Puskás Akadémia elleni felcsúti vereség óta öt mérkőzésen 13 pontot szerzett, a négy megnyert találkozón 14 gólt szerzett.

A Fradi a harmadik fordulóban 1-0-ra legyőzte a Kaposvárt a Groupama Arénában Forrás: Molnár Adám/fradi.hu

A harmadik fordulóban a Kaposvár egygólos vereséget szenvedett a Groupama Arénában.

„Nem ebből a meccsből kell kiindulni. Úgy készülünk, hogy nincs veszíteni valónk, bár ez sok csapat ellen elmondható az NB I-ben. Nekünk a saját játékunkat kell játszanunk, s mindent meg kell tennünk azért a pályán, hogy sikeresek legyünk.

de mivel a keretük elég erős, így mindegy, hogy ki fog majd játszani" - mondta a kaposvári klub honlapjának Ádám Martin, a Rákóczi támadója.

Felcsúton rendezik a forduló rangadóját

A második helyen álló Mezőkövesd a Puskás Akadémia otthonába látogat. A bajnoki tabellán elfoglalt helyezések alapján a forduló rangadójának is minősíthető a két sárga-kék csapat mérkőzése. A Puskás Akadémia a negyedik helyen áll, ebben a hónapban elvesztett két egymást követő bajnoki mérkőzést, de a székesfehérvári bravúrral megerősítette pozícióját. Mindössze négy ponttal áll csak a története legsikeresebb őszét produkáló Mezőkövesd mögött. A vendégeknél csak a listavezető Ferencváros szenvedett kevesebb vereséget az idényben, idegenben veretlenek, még a Groupama Arénából is elvittek egy pontot, megtörve a bajnokcsapat győzelmi sorozatát. Ebben a párharcban 2018 májusa óta mindig hazai győzelem született, úgy, hogy az aktuális vendégcsapat nem tudott gólt szerezni.

A borsodiaknak nagyon kellemetlen a stílusuk, nehéz feltörni a védelmüket. Az első meccsen a góljukig minimálisan jobbak voltunk, és ha Josip Knezevic kapufája bemegy, teljesen másképp alakult volna az összecsapás mind az eredmény, mind a játék tekintetében.

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia sikeredzője Forrás: pfla.hu

Nagyon nehéz dolgunk lesz, ellenfelünk jól áll a bajnokságban, a szezon meglepetéscsapata. Számomra ugyanakkor nem meglepő a Mezőkövesd szereplése, hiszen tapasztalt, tudatosan felépített együttesről beszélünk. Ugyanakkor bízom a csapatmunkában, és ha olyan felfogásban futballozunk, mint Fehérváron, lesz esélyünk a jó eredményre" – jellemezte a Mezőkövesdet Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője.

Miskolcon tér vissza a Fehérvár sikeredzője

Diósgyőrben tér vissza Joan Carrillo, a MOL Fehérvár FC régi-új vezetőedzője, aki

2015-ben bajnoki címet nyert a székesfehérvári együttessel.

A spanyol szakember a héten váltotta a szerb Marko Nikolicot, akivel az utóbbi időszakban gyengén szerepelt a Fehérvár és a bajnokságban a harmadik helyre esett vissza a Ferencváros és a Mezőkövesd mögé.

A legutóbbi négy fordulóban a DVTK kilenc, a MOL Fehérvár csupán négy pontot szerzett. Ennek ellenére a vendégek állnak sokkal jobban a táblázaton, a harmadik hely az övék, szemben a borsodi piros-fehérek nyolcadik helyével. Az edzőváltás óta feljavuló DVTK pályaválasztóként a legutóbbi három meccsén hét pontot szerzett. Joan Carrillo nincs könnyű helyzetben, azonnal produkálnia kell, hogy csapata ne maradjon le nagyon a Ferencvárostól és a Mezőkövesdtől. A székesfehérváriak az elmúlt években nem szerepeltek jól Miskolcon, igaz, kétszer is már akkor léptek pályára ott a szezon végén, amikor számukra már alig volt tétje a mérkőzéseknek.

Feczkó Tamás kétmeccses eltiltása miatt csak a lelátóról nézheti a MOL Fehérvár elleni meccset Forrás: dvtk.eu

„Az első diósgyőri mérkőzésem előtt jót mosolyogtam dr. Dobos Barnabás, a ZTE vezetőedzőjének szavain, aki azt ecsetelte, milyen nehéz felkészülni a DVTK ellen. Most én járok hasonló cipőben, és már tökéletesen értem Barnát, hiszen

Igen összetett feladat, de kedvemre való, mert matektanárként mindig imádtam megtalálni a logikai összefüggéseket. Az viszont csak a mérkőzésen derül ki, jól gondolkodtunk-e" – mondta a mérkőzés előtt Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője.

A Honvéd a nyolcadik veretlen bajnokijára készül

A bajnokság legjobb formában lévő csapata a Budapest Honvéd, amely az elmúlt hét fordulóban hat győzelmet és egy döntetlent ért el. A kispestiek ezúttal Kisvárdán lépnek pályára. A története második NB I-es szezonját töltő szabolcsi együttes a legutóbbi két fordulóban négy pontot szerzet, ezzel feljött a hetedik helyre. A Kisvárda pályaválasztóként a múlt héten, megtörve egy három mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatot, legyőzte a DVSC-t.

Giuseppe Sanninónak letelt az egymeccses eltiltása, visszatérhet a Budapest Honvéd kispadjára Forrás: honvedfc.hu

„A Kisvárda egy jó csapat, amely jó futballt is játszik. Szombaton ők szerepelnek otthon és élvezik majd a szurkolóik támogatását, bízom azonban abban, hogy minél több Honvéd-drukker lesz ott a meccsen, s biztatnak majd minket.

Nem számít, mi lesz utána, nem számít, mi volt előtte, csak az aktuális meccs a fontos. Akkor tudunk győzni, ha nem foglalkozunk semmi mással, csak a Kisvárdával és arra fókuszálunk, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek. A felkészülés során természetesen mindent figyelembe veszünk, kielemezzük az ellenfelet, és azon leszünk, hogy a játékosoknak minden fontos információt átadjunk, ennél többet azonban nem is szeretnék mondani a találkozóról, hiszen nem az a fontos, hogy miről beszélünk a mérkőzés előtt, az számít, hogy mit mutatunk majd a pályán" – mondta kispesti klub honlapjának Giuseppe Sannino, a Budapest Honvéd vezetőedzője.

Az Újpest idegenben otthonosabban játszik

A lila-fehérek az idei szezonban vendégként már tizenkét pontot szereztek az NB I-ben. Idegenben hat meccsből négyet nyertek, csak a Groupama Arénában a derbin, valamint Kisvárdán kaptak ki. Az Újpest hat ponttal előzi meg a Paksot, amely a tizedik helyen áll, augusztus vége óta csak egyetlen, az utolsó Kaposvár elleni találkozóját tudta megnyerni az OTP Bank Ligában. Pályaválasztóként a legutóbbi öt mérkőzésén mindössze négy pontot gyűjtött.

Pakson Böde Dánieltől várják a gólokat Forrás: paksifc.hu

„Biztos, hogy nem lesz egy könnyű meccs, hiszen nemcsak nekünk van szükségünk a pontokra, hanem vendégeinknek is.

- mondta Paksi FC honlapjának Böde Dániel.

Kelet a nyugat ellen, kiesési rangadó Zalaegerszegen

Az újonc Zalaegerszeg az utolsó előtti helyen áll a tabellán, augusztus 24. óta csak egyszer, a Paks ellen győzött a bajnokságban. Eddig az az egyetlen hazai győzelme, ugyanakkor vidéki riválisai ellen még veretlen pályaválasztóként. A DVSC szurkolók számára csalódás a csapat őszi teljesítménye, igaz, a Loki egy mérkőzéssel kevesebbet játszott közvetlen riválisainál, de csak a kilencedik helyen áll. Idegenben a legutóbbi négy bajnokiját elveszítette.

Herczeg András csapata közel van a kiesőzónához Forrás: dvsc.hu

„A Ferencváros elleni találkozón nagyszerűen játszottak a zalaiak, de ellenünk is mutatták, hogy igenis számolni kell velük. Remélem, egyre jobb formába tudunk kerülni, és nagyon bízom benne, hogy pontokat tudunk szerezni szombaton.

– fogalmazott a DVSC vezetőedzője, aki a sérült játékosok állapotáról is beszélt, valamint elmondta, Kinyik Ákosra öt sárga lap miatt nem számíthat a Zalaegerszeg ellen. – Nagy Sándor sajnos még nem százszázalékos, ugyanakkor Bényei Balázs rendbe jött, míg Bódi Ádám és Bereczki Dániel már a csapattal edz. Sokat jelentene, ha visszatérnének a hosszabb ideje sérült labdarúgóink, de türelmesnek kell lennünk velük, hisz kérdés, hogy ilyen hosszú kihagyás után hogyan tudnak beszállni."

OTP Bank Liga, 14. forduló:
szombat:
15.45: ZTE FC-Debreceni VSC 15.45
17.00: Puskás Akadémia FC-Mezőkövesd Zsóry FC
17.00: Paksi FC-Újpest FC 17.00
17.00: Kisvárda Master Good-Budapest Honvéd
19.30: Diósgyőri VTK-MOL Fehérvár FC
vasárnap:
18.00: Kaposvári Rákóczi FC-Ferencvárosi TC

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Arsenal 35 24 5 6 82-26 56 78
GY
GY
V
GY
GY
I
2.
Liverpool 34 22 4 8 75-34 41 74
GY
D
V
GY
V
I
3.
Manchester City 32 22 3 7 76-32 44 73
D
D
GY
GY
GY
I
4.
Aston Villa 34 20 8 6 71-50 21 66
GY
V
D
GY
GY
I
5.
Tottenham Hotspur 32 18 8 6 65-49 16 60
V
GY
D
GY
V
I
6.
Manchester United 33 16 12 5 51-50 1 53
D
V
D
D
GY
I
7.
Newcastle United 33 15 13 5 69-54 15 50
GY
D
GY
GY
V
I
8.
West Ham United 34 13 12 9 54-63 -9 48
V
D
GY
V
V
I
9.
Chelsea 32 13 11 8 61-57 4 47
D
GY
D
GY
V
I
10.
AFC Bournemouth 34 12 13 9 49-60 -11 45
GY
V
D
V
GY
I
Teljes lista