Társoldalunk:

Ronaldóékkal kezdhetünk, Griezmannékkal folytathatjuk az Eb-n, ha kijutunk

2019.11.30. 20:21

A jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság sorsolása sztárcsapatokat és igazi világsztárokat küldött a Puskás Arénába. Lássuk, melyik remek válogatottat mikor láthatjuk Budapesten!

A sorsolást végző korábbi Eb-legendák a létező legerősebb csoportotá állították össze a budapesti négyesbe: azt tudni lehetett, hogy Németország az F csoportba kerül, miután München és Budapest egy párban van, de az, hogy a világbajnoki címvédő francia, és az Eb-győztes portugál csapat is ide került, igazi csemegét jelent minden szurkolónak. Ha abból az optimista feltételezésből indulunk ki (és miért tennénk másként), hogy a magyar válogatott is kijut a jövő nyári tornára, akkor ilyen meccsekre lehet készülni 2020 júniusában:

június 16.: Magyarország–Portugália
június 20.: Magyarország–Franciaország
június 24.: Portugália–Franciaország
június 28.: középdöntő, a C csoport győztese–a D, az E vagy F csoport 3. helyezettje

Igazán pikáns lesz a portugál–francia mérkőzés, hiszen épppen ez a két csapat játszotta a 2016-os franciaországi Eb döntőjét.

A nyolcaddöntős találkozó még "szervezés alatt" áll, de ebből az ábrából ki lehet sakkozgatni, hogy milyen párosítások jöhetnek létre: 

Az is biztos, hogy a három, egyaránt a végső győzelemre is esélyes nagy csapat közül egy biztos, hogy csak a legjobb harmadikok között mehet tovább.