Társoldalunk:

Buffont először megalázták, majd óriási potyát kapott - videó

2019.12.01. 14:39

A Serie A 14. fordulójának vasárnapi mérkőzésén a Juventus meglepetésre 2-2-s döntetlent játszott hazai pályán a Sassuolóval. A kiscsapat bátran focizott, és 1-0-s hátrányból fordított, két olyan góllal, amelyeket a Juve kapuslegendája, Gianluigi Buffon sosem fog elfelejteni. A végeredményt Cristiano Ronaldo állította be tizenegyesből.

Jól kezdte a találkozót a címvédő, amely a felfutó Bonucci 18 méteres lövésével szerezte meg a vezetést a kiscsapat ellen. 
A Sassuolo azonban nem tört össze a bekapott gól után, sőt, szinte azonnal egyenlített: Boga és Caputo kettőse az egész Juve-védelmet átjátszotta, végül előbbi fejezte be az akciót egy egészen pimasz átemeléssel, Buffon nem is nagyon hitt a szemének.

A szünetig már nem született több gól, fordulás után viszont fordított a Sassuolo: De Ligt hibázott óriásit, amikor egy felszabadítást csak Caputóig tudott elrúgni, aki felpörgette magának a labdát, majd előtte a tizenhatos vonaláról. Buffon simán leért, de olyan szerencsétlenül ért a labdához, hogy az átpattant rajta, majd bevánszorgott a kapuba. Ritkán látható jelenetsort hozott össze a világ egyik legtehetségesebb védője és a valaha volt egyik legnagyobb kapus.

Maurizio Sarri pályára küldte Dybalát, aki negyedórával később kiharcolt egy tizenegyest, ezt Cristiano Ronaldo értékesítette magabiztosan. A Juve hiába próbálkozott a hátralevő időben, több gólt már nem tudott szerezni, így pontokat hullajtott hazai pályán, és vesztett pontok tekintetében az Inter már jobban áll.