Gulácsi Péter visszatért, hétvégén újra védhet a Bundesligában

RB Leipzig - Benfica Lisbon Sports soccer CHAMPIONS LEAGUE
27 November 2019, Saxony, Leipzig: Soccer: Champions League, RB Leipzig - Benfica Lisbon, Group stage, Group G, 5th matchday. Leipzig goalkeeper Peter Gulacsi is helped after a collision with Benficas Vinicius. Photo: Hendrik Schmidt/dpa
Vágólapra másolva!
Gulácsi Péter, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig kapusa részt vett csapata keddi edzését, ami azt jelenti, hogy szombaton pályára léphet a Hoffenheim elleni bajnoki mérkőzésén.

A 31-szeres magyar válogatott kapus múlt szerdán, a Benfica ellenni Bajnokok Ligája-mérkőzésen szenvedett ijesztő sérülést, amikor a brazil Carlos Vinicius szerencsétlenül fejbe térdelte, ezért esetet követően le kellett cserélni.

A 29 éves kapus az arccsonttörést megúszta, de komoly zúzódást szenvedett, így kihagyta csapata hétvégi Paderborn elleni hétvégi mérkőzését.

Julian Nagelsmann, a Lipcse edzője a meccs után elmondta hogy Gulácsi a hét elején visszatérhet az edzésekhez, ami kedden meg is történt.

Gulácsi Péter - akit a Kicker magazin az előző szezon legjobb játékosának választott - a legutóbbi három szezonban mindig 33 Bundesliga-meccsen védett a lipcsei csapatban. Ha idén nem jön közbe újabb sérülés, vagy eltiltás, akkor a negyedik idényét is 33 bajnoki találkozóval fogja zárni.