Beszólt a Liverpoolnak a Manchester United volt védője

Horizontal BUST HEADSHOT MICROPHONE
Sky Sports commentator and former footballer Gary Neville gestures before the English Premier League football match between Brighton and Hove Albion and West Ham at the American Express Community Stadium in Brighton, southern England on October 5, 2018. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United korábbi legendás játékosa, Gary Neville soha nem csinált titkot belőle, hogy szívből utálja a Liverpoolt, és ennek újra hangot is adott.

A 44 éves, korábbi 85-szörös angol válogatott védő teljes pályafutását a Manchester Unitedben töltötte, 1992 és 2011 között 19 szezon alatt összesen 607 meccset játszott a klub színeiben. Az ő pályafutása még akkor kezdődött, amikor a MU legnagyobb riválisa nem a városi vetélytárs, Manchester City volt, hanem a bajnoki címek tekintetétben – akkor még – angol rekorder Liverpool. A jelenleg a Sky Sports szakkommentátoraként dolgozó Neville soha nem arról volt híres, hogy visszafogottan fogalmazna, különösen nem akkor, amikor az őszintén gyűlölt riválisról van szó. Most sem tett másként:

Gary Neville szóra nyitja a száját Forrás: AFP/Glyn Kirk

"A Skynál töltött talán legszebb évem lenne, ha megint összeomlanának" – idézi a Goal.com a rosszmájú megszólalást.

Remélem, márciusban már 12 ponttal fognak vezetni, és aztán az egész darabokra hullik."

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy Neville a trollkodás mellett nagyon is elismerően szólt a Bajnokok Ligája-győztes riválisról.

"Persze el kell ismerni, hogy két éve roppant kiegyensúlyozottak, és olyan focit játszanak, amivel megérdemlik a bajnoki címet. Annyi pontot gyűjtöttek, amennyivel bármikor máskor bajnokok lettek volna.

– mondta Neville a TalkSportsnak adott interjúban.

A Liverpool az aktuális szezonban 14 forduló után 40 ponttal vezeti a bajnokságot, nyolc pont az előnye a második helyezett Leicester City és 11 a harmadik helyen álló Manchester City előtt.