Vágólapra másolva!
Bale állapotáról személyesen a francia szakember beszélt a hétvégi találkozót megelőző sajtótájékoztatón pénteken. "A legutóbbi fordulóban, az Alavés elleni meccsünkön szenvedett kisebb izomsérülést, és néhány napos pihenőt követően még mindig nem érezte magát százszázalékos állapotban, nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni" - közölte Zidane. Hozzátette: nem hibáztatja a walesi szélsőt, és nem teszi felelőssé a sokadik hiányzása miatt.

"Nem hinném, hogy egy játékos bármit képes volna tenni a sérülés elkerüléséért. Fontos, hogy jól fel legyenek készítve az edzéseken, hangsúlyos az étkezés, valamint sérülés esetén a rehabilitációs munka. Hiszem, hogy a játékosaim ezekre maximálisan odafigyelnek, mi ehhez a legjobb szakembereket tudjuk számukra biztosítani" – mondta a madridiak trénere. A Real Madrid nem kommunikálta a 30 éves Bale hiányzását, ellentétben Marcelo és Eden Hazard sérülésével, amelyről csütörtökön közölt részleteket.

A walesi 2013-ban az akkor világrekordot jelentő 100 millió euróért igazolt az együtteshez, melyben azóta 77 találkozót hagyott ki különböző sérülések miatt.

Utóbbiak miatt a spanyol sajtóban visszatérő célponttá vált. A Real Madrid szombaton, 13 órától az Espanyolt fogadja.