Két év után kapott ki újra hazai bajnokin az Ajax

fbl Horizontal
Willem II Belgian forward Mike Tresor Ndayishimiye celebrates with teammates after scoring his team's first goal during the Dutch Premier League soccer match between Ajax and Willem II, in Amsterdam, the Netherlands, on December 6, 2019. (Photo by - / ANP / AFP) / Netherlands OUT - Belgium OUT
Vágólapra másolva!
A holland élvonal, az Eredivisie címvédője és listavezetője, az Ajax hazai pályán szenvedett 2-0-s vereséget a Willem II-től. 

A forduló előtt a negyedik helyen álló tillburgiak az első félidő végén Mike Trésor Ndayishimiye büntetőből lőtt góljával szerezték meg a vezetést, amit a csereként beállt Damil Dankerlui duplázott meg a 78. percben.

Egészen elképesztő adat, hogy a bajnokcsapat ellen utoljára majd' tíz évvel ezelőtt, 2010. október 3-án, azaz 3351 nappal ezelőtt, egy Utrecht elleni bajnokin ítéltek utoljára büntetőt az Eredivisiében.

Az Ajax hazai pályán utoljára több mint két éve, 2017. november 5-én veszített bajnoki mérkőzést, akkor az Utrecht győzött 2-1-re Amszterdamban. Az azóta lejátszott 36 hazai bajnokiból 33-at megnyertek, háromszor pedig döntetlent játszottak.

Eredmény, Eredivisie 16. forduló:
Ajax–Willem II 0-2 (0-1)
A bajnokság élmezőnye: 1. Ajax 41 pont, 2. AZ (15 mérkőzés) 35, 3. Willem II 29, 4. PSV (15 mérkőzés) 28.