Társoldalunk:

NB I: a Mezőkövesd hét veretlen meccs után kapott ki

2019.12.07. 16:24

A labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának nyitómérkőzésén a harmadik helyen álló Mezőkövesd hazai pályán 1-0-ra kikapott a Diósgyőrtől.

A Mezőkövesd a harmadik helyről várta az összecsapást, ráadásul a legutóbbi két hazai bajnokiját, a DVSC és a Rákóczi ellenit megnyerte. A hét közben, ha nem is könnyen, de legyűrték az NB II-es Győri ETO-t a Magyar Kupában. A Diósgyőrnek nem sikerült jól az elmúlt hét, vereséget szenvedett a bajnokságban a MOL Fehérvártól, majd az NB II-es MTK Budapest ellen kiesett a Magyar Kupából. A legutóbbi három idegenbeli bajnokijából ellenben kettőt megnyert. 

Kuttor Attila csapata volt a mérkőzés esélyeseForrás: Gpfoto.Hu

Ahogy az várható volt, a Mezőkövesd kezdte jobban a meccset, és a 10. percben majdnem meg is szerezte a vezetést. Cseri távoli lövését Zivzivadze kezelte le a kapu előterében, majd az ötös sarkáról a kapu mellé lőtt. A folytatásban is hazaiak maradtak támadásban, a 25. percben Nagy Dániel lőhetett volna gólt, de a közeli lövését Danilovics bravúrral védeni tudta. Egy perccel később a diósgyőri kapus Berecz távoli bombáját piszkálta ki a bal felső sarokból. Ezt követően a Mezőkövesd többet birtokolta a labdát, míg a DVTK kontrákra rendezkedett be, de helyzeteket nem tudott kialakítani. 

A fordulás után a Diósgyőr bátrabban kezdett, bár az első kapura lövésére az 59. percig kellett várni.  Az első ziccer a Mezőkövesdé volt. Nagy Dániel jobbról visszatett labdájára Pekár László érkezett, aki lyukat rúgott, így viszont Zivzivadze elé került a labda, a grúz támadó viszont hat méterről kapu mellé passzolt. 

A 73. percben tizenegyest reklamáltak a mezőkövesdiek.  Sajbán Máté balról megindult befelé, majd a keresztező Orosz Donát mellett a földre került, de Iványi Zoltán játékvezető nem látott szabálytalanságot. 

Az utolsó szűk húsz percben a Mezőkövesd a kapuja elé szögezte a Diósgyőrt, mindent megtett a győzelemért, mégis a vendégcsapat szerezte meg a győzelmet az első kaput eltaláló lövéséből. A 90. percben Bacsa Patrik tartotta meg a labdát a mezőkövesdi kapu előtt, Rui Pedro elé tálalt, aki megcsinált egy cselt Silye Erik mellett, majd 14 méterről a rövid alsó sarokba lőtt.

A Mezőkövesd hét mérkőzés után szenvedett vereséget, de maradt a harmadik, míg a DVTK a nyolcadik helyre jött fel a tabellán.