Társoldalunk:

A Fradi megint nem tudta legyőzni a Puskás Akadémiát

2019.12.08. 17:43

Az OTP Bank Liga 15. fordulójának vasárnapi zárómeccsén a Ferencváros a Puskás Akadémiát fogadta. Az első félidőben két óriási védelmi hibát kihasználva Zubkov duplázott, a második játékrészben viszont Henty két góljával visszajött a meccsbe a felcsúti alakulat, és értékes pontot szerzett a Groupama Arénában.

Csütörtökön kulcsfontosságú meccs vár a Ferencvárosra az Európa-ligában a Ludogorec otthonában, ennek ellenére Szergej Rebrov nem tartalékolt, a Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic - Sigér, Haratin - Isael, Tokmac, Zubkov - Boli kezdőt küldte pályára.

Jobban kezdtek a hazaiak, az első kaput eltaláló lövés mégis a felcsútiak, egészen pontosan Henty nevéhez fűződött a 3. percben. Nem sokkal később óriási Fradi lehetőség maradt ki, Boli lépett ki a felcsúti védők közül, a kapus mellett is elvitte a labdát, majd lőtt, Spandler azonban visszaért és a gólvonalról tisztázott. A 7. percben viszont már semmi, és senki nem mentette meg a vendégeket: Hegedűs passzolta el csúnyán a labdát, Zubkov lecsapott rá a jobb szélen, betört a 16-oson belülre, majd óriási gólt lőtt a felső sarokba.

A 20. percben felhördült a Groupama Aréna közönsége, Isael nagyszerű csellel verte át Van Nieffet, aki a nyakánál fogva rántotta le a brazilt - mindezt sárga lappal a birtokában, Andó-Szabó Sándor azonban nem állította ki a hollandot. A folytatásban is maradt támadásban a Fradi, alig volt a labda a felcsútiaknál, akik érezhetően nem találták a ritmust, ráadásul hátul nagyon bizonytalanok voltak. A 40. percben egy hatalmas védelmi hiba ismét végzetesnek bizonyult, a Boli elől menteni igyekvő Sós éppen Zubkovhoz passzolt, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia.

A második félidő legelején azonnal szépíthetett volna a Puskás Akadémia, Gyurcsó centerezését Sós próbálta kapura tenni, Dibuszon túljutott a labda, Frimpong azonban kivágta a gólvonalról. A hazai válaszra sem kellett sokáig várni, Isael lőtt kiszorított helyzetből, Hegedűs azonban bravúrral szögletre mentette a közeli próbálkozást. Az 52. percben aztán ismét Gyurcsó adott be balról, Henty pedig remekül érkezett, és a kapufa segítségével fejjel szépített. 

Sokkal bátrabban és ötletesebben játszottak a vendégek, mint az első játékrészben, Gyurcsónak és Hentynek is akadt egy-egy lehetősége, de hátul is oda kellett figyelniük, mert a Fradi kontrái is magukban hordozták a gólveszélyt - Isael újabb lövésénél a 65. percben például újra nagyot kellett védeni. A 73. percben a túloldalon Dibusz is bemutatott két hatalmas bravúrt, előbb Knezevics, majd Van Nieff próbálkozása után. A 77. percben azonban már ő is tehetetlen volt, egy szabadrúgás utáni kipattanót Meissner lőtt kapura, amely az ötösön belül fekvő Henty térdéről védhetetlenül pattant a hálóba.

A hajrára Ihnatenkót és Varga Rolandot is beküldte a hazaiak mestere, a győzelmet azonban velük sem sikerült kiharcolnia az FTC-nek, így Rebrov csapata csak egy ponttal tudta növelni előnyét a tegnap meglepetésre vereséget szenvedő MOL Fehérvárral szemben.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 2-2 (2-0)
Groupama Aréna, 8127 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Zubkov (7., 40.), illetve Henty (52., 79.)
sárga lap: Boli (9.), Civic (74.) illetve Van Nieff (4.), Spandler (42.), Henty (76.), Sós (90.)
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic - Haratin, Sigér (Ihnatenko , 78.) - Zubkov, Nguen (Varga R., 88.), Isael - Boli (Szihnyevics, 63.)
Puskás Akadémia: Hegedüs L. - Radics, Meissner, Hadzsiev, Spandler - Van Nieff - Sós, Henty, Knezevic, Gyurcsó - Vanecek