Megtámadták a Genk szurkolóit kedden Nápolyban

VOETBAL FOOT FOOTBALL RC RACING NAPLES
Genk's supporters pictured during the game between Belgian soccer team KRC Genk and Italian club SSC Napoli, in Naples, Italy, Tuesday 10 December 2019, in the last day (out of six) of the group stage of the UEFA Champions League. BELGA PHOTO YORICK JANSENS
Vágólapra másolva!
1200 belga szurkoló kísérte el csapatát a Bajnokok Ligája (BL) csoportkörének utolsó találkozójára kedden. A meccs előtt a vendégek közül többen autóval mentek a stadionhoz, őket útközben a nápolyiak kalapácsokkal és fejszékkel támadták meg. A kocsik mellett több vendégszurkoló is megsérült az incidensben.

Nem sikerült botrány nélkül levezényelni a keddi BL-mérkőzést Nápolyban. Több vendég drukker a helyi közlekedési káoszra, kevés tömegközlekedési lehetőségre panaszkodott. Néhány belga szurkoló ezért gyalog és kocsival indult el a találkozóra a szállásukról. Őket érte útközben támadás, amelyben többen megsérültek és az autók sem úszták meg törött ablakok nélkül. A Genk a helyi rendőrség szervezetlenségét okolja a történtek miatt. A támadás mellett ráadásul 150 vendég szimpatizáns végül be sem jutott a stadionba.