Meglepetés a Magyar Kupában: NB II-es csapat ejtette ki a Debrecent - videó

Újpest, Zsótér Donát, Litauszki Róbert
Budapest, 2018. július 19. A gólszerző újpesti Zsótér Donát (b) és Litauszki Róbert az Újpest FC és az azeri Neftci visszavágó mérkőzésén a labdarúgó Európa Liga-selejtező első körében a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2018. július 19-én. A magyar csapat 4-0-ra győzött és 5-3-as összesítéssel jutott a második körbe. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Magyar Kupában a legjobb tizenhatba kerülésért lépett pályára a Vác az Újpest ellen, míg a Dorog a DVSC ellen játszott. A két mérkőzést múlt héten kellett volna lejátszani, azonban az időjárás közbeszólt és eltolták az időpontokat a mai napra. Az Újpest 3-0-ra győzött, míg a Dorog 1-1-es rendes játékidőt és a hosszabbítást követően tizenegyesekkel nyert, és kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe. Az előbbi együttes a címvédő MOL Fehérvárral, míg utóbbi a III. ker TVE (NB III) együttesével csap össze februárban.

Mindkét meccs délben kezdődött, a Vác (NB II)-Újpest összecsapáson az első gólt egy szép szabadrúgást követően Koszta szerezte, amivel a lila-fehérek már a 6. percben 1-0-ra vezettek. A második játékrészben a szeptemberben igazolt Perosevic duplázta meg az előnyt az 51. percben, majd a saját utánpótlásból érkező 19 éves Csongvai állította be a 3-0-s végeredményt a 63. percben.

Koszta gólja (0-1)

Csongvai gólja (0-3)

A másik pályán a Dorognál volt félidőben az előny, Csillag 45. percben lőtt okos góljával. A DVSC-nek sokáig nem volt válasza a hazai találatra, azonban a 87. percben Kinyik egalizálta az eredményt, így a lefújást követően jöhetett a kétszer 15 perc hosszabbítás. Mivel itt sem bírtak egymással a felek, tizenegyesrúgásokra került sor. Az idegek csatáját a Dorog nyerte, az NB II-es együttes nem hibázott büntetőt, míg a DVSC-nél Trujic lövését védte a hazai kapus, így a dorogiak nyerték a találkozót.

Csillag gólja (1-0)

Kinyik gólja (1-1)

A nyolcaddöntőkön a továbbjutás két mérkőzésen dől majd el, az oda-visszavágós rendszerű küzdelmekben az elsőnek húzott csapat kezdi otthon a párharcot. Ha a kétszer 90 percet követően sem születik döntés a felek között (ha az eredményben, és a gólokban sincs különbség), akkor a második találkozó rendes játékidejét követően jöhet a kétszer 15 perc hosszabbítás, majd a büntetőlövések. A meccseket 2020. február 12-én és február 19-én rendezik meg.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő párosítás:
Újpest (NB I) – MOL Fehérvár (NB I)
Dorog (NB II) – III. ker TVE (NB III)