Örökre kitiltják a Camp Nouból, aki berohan a pályára a Real ellen

fbl Horizontal
Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez (R) scores a goal during the Spanish League football match between FC Barcelona and RCD Mallorca at the Camp Nou stadium in Barcelona on December 7, 2019. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
Mint ismeretes, a spanyol bajnokság örök klasszikusát, a Barcelona és a Real Madrid párharcát eredetileg október közepén játszották volna, de a katalán politikusok letartóztatását követő tüntetések és zavargások miatt decemberre halasztották a mérkőzést. Az esetleges pályára rohanások elkerülése végett a hazaiak komoly szankciót helyeztek kilátásba.

A La Liga derbije, a Barcelona és a Real Madrid találkozója kapcsán a katalán együttes egy különösen szigorú szabállyal készül. Azt a szurkolót, aki a meccs alatt berohan a pályára, örökre kitiltják a Camp Nouból. A rendező együttes a fokozott biztonsági intézkedések bevezetésétől azt reméli, hogy incidens nélkül sikerül majd lehozniuk a találkozót. A dolgokat némileg nehezíti, hogy a Tsunami Democratic nevű szervezet nagyszabású utcai demonstrációt hirdetett stadion köré a mérkőzés napjára.