Ezek a csapatok jutottak tovább az Európa-ligában

CL - 19/20 - RB Salzburg vs. KRC Genk League match Red Bull Foetball 19 spo Jersey Season 2019 DRESS KRC Genk Sports Club CL SPORT UEFA 2020 matchday Competition FOOTBALL Football match Austria RB Salzburg Sportsman SP Soccer Fuvuball Club jersey MATCH CH
Szoboszlai Dominik egyre közelebb a Serie A-hoez
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-liga csoportkörének utolsó, csütörtöki játéknapját követően kialakult az egyenes kieséses szakasz 32 csapatos mezőnye: a négyesek első és második helyezettjei mellé a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik helyezettjei csatlakoznak a tavaszi folytatáson.

A második számú európai kupasorozat első kieséses fordulójának sorsolását hétfőn a svájci Nyonban tartják. A legjobb 32 párharcait februárban rendezik.

Az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába jutott csapatok:
Sevilla (spanyol), APOEL (ciprusi), Malmö (svéd), FC Köbenhavn (dán), Basel (svájci), Getafe (spanyol), LASK Linz (osztrák), Sporting Lisboa (portugál), Celtic Glasgow (skót), CFR Cluj (román), Arsenal (angol), Eintracht Frankfurt (német), Espanyol (spanyol), Ludogorec (bolgár), FC Porto (portugál), Glasgow Rangers (skót), Gent (belga), VfL Wolfsburg (német), Basaksehir (török), AS Roma (olasz), Braga (portugál), Wolverhampton Wanderers (angol), Manchester United (angol), AZ Alkmaar (holland)

A Bajnokok Ligája csoportharmadikjai:
Club Brugge (belga), Olimpiakosz Pireusz (görög), Sahtar Donyeck (ukrán), Bayer Leverkusen (német), Salzburg (osztrák), Internazionale (olasz), Benfica (portugál), Ajax Amsterdam (holland)

A sorsolásnál kiemelt lesz az Ajax, az Arsenal, a Braga, a Basel, a Benfica, a Celtic, az Espanyol, a Gent, az Internazionale, a Basaksehir, a LASK, a Malmö, a Manchester United, a Porto, a Salzburg és a Sevilla.

A nem kiemelt csapatok közé került az APOEL, az AZ Alkmaar, a Bayer Leverkusen, a CFR, a Club Brugge, a Kobenhavn, az Eintracht Frankfurt, a Getafe, a Ludogorec, az Olympiakosz, a Rangers, a Roma, a Sahtar Donyeck, a Sporting, a Wolfsburg és a Wolves.