Valótlanságot állított az RTL - nem volt menekült a Fradi szír focistája

Vágólapra másolva!
2019 januárjában a magyar sajtó egy részében futott végig a hír, mely szerint a Ferencváros labdarúgócsapata egy szír menekült futballistát igazolt le. A Fradi bírósághoz fordult, mert szerintük ez az állítás nem felelt meg a valóságnak. A bíróság helyreigazításra kötelezte az RTL Klub híradóját, amely el is hangzott a csatorna hírműsorában.

A Fradi januárban így mutatta be új játékosát.

Ammar Ramadan a szíriai Edlibben született 2001. január 5-én. Családja 2015 októberében érkezett Olaszországba. Édesapja, Munar Ramadan, a szír élvonalban is játszott. Az ő hatására kezdett Ammar is futballozni, majd Olaszországban a lombardiai junior ligában mutatkozott be, a Cimiano csapatában, ahol 13 mérkőzésen 5 találatot szerzett és ezzel felhívta magára a nagycsapatok figyelmét. A tehetséges labdarúgó végül a Juventus játékosa lett, ahol rendszeresen lehetőséget kapott az U17-es együttesben. Ramadan a szír U19-es válogatottban is debütált, bemutatkozását pedig góllal ünnepelte. Ammar Ramadan leginkább a csatár mögött, támadó középpályásként szeret játszani, ahogy ezt a Juventus U17-es csapatában is tette.

Édesapjával érkezett Olaszországba, de nem menekültként, hanem mert tehetséges volt.

A mai napig játszik a szír utánpóltás-válogatottban (legutóbb októberben lépett pályára), és 2020. június 30-ig szóló szerződése van a Fradival.

A Fradi által megírt közleményben egyetlen szó sem esett arról, hogy a futballisra szír menekült lenne. A bíróság tehát helyreigazításra kötelezte az RTL-t, amelynek a csatorna eleget tett.