Társoldalunk:

Megint megrongálták Ibrahimovic malmői szobrát

2019.12.12. 17:25

Két héten belül másodszor is megrongálták ismeretlen tettesek Zlatan Ibrahimovic svéd labdarúgó malmői szobrát.

November 27-én zsákot húztak a svéd válogatottsági gólrekorder 3,5 méteres szobrának fejére, a karjára egy wc-ülőkét akasztottak és összefújták festékszóró spray-vel. Csütörtökre virradóra még messzebbre mentek az ismeretlen elkövetők, akik nem csak kötelet dobtak a bronz Ibrahimovic nyakába, de megpróbálták bokánál elfűrészelni a lábait és ledönteni a talapzatáról. A malmői stadion mellett álló szobrot ezt követően elkerítette a rendőrség, mert félő, hogy valóban le fog dőlni.

A helyi futballcsapat, a Malmö FF szurkolóinak haragját az váltotta ki, hogy a korábbi 116-szoros svéd válogatott, Ibrahimovic, aki a város szülötte, és 1999-ben a helyi csapatban lett profi játékos november 27-én bejelentette, hogy 25%-os részesedést vásárolt az egyik legnagyobb rivális, a Hammarby csapatában.

Ezt követően kezdődtek a támadások, amelyek Ibrahimovic stockholmi házát sem kímélték, ott valaki a Júdás feliratot fújta fel a bejárati ajtóra.

A malmői szobrot készítő művész, Peter Linde nem érti, hogy mire föl a heves támadások. "Az emberek úgy tesznek, mintha háborúban lennének, pedig ez nem háború, ez csak foci. Tiszta őrület, hogy egyesek képtelen elfogadni, hogy Zlatan egy szabad ember. Szeretném helyreállítani a szobrot, és örülnék, ha azok, akik ezt tették, belátnák, hogy mekkora hülyeséget csináltak."

Címlapi kép: Zlatan Ibrahimovic malmői szobra, a 2019. november 27-i rongálás után