Vágólapra másolva!
A Bolgár Labdarúgó Szövetség elnökségének egyik tagja afölötti aggodalmát fejezte ki, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elveheti Szófiától a magyar válogatott elleni Európa-bajnoki pótselejtező megrendezésének jogát. 

Metodi Sumenov bolgár újságíró a közösségi oldalán osztotta meg a bolgár bajnok, Ludogorec Razgrad tulajdonosának, egyúttal a bolgár szövetség végrehajtó bizottsága tagjának aggodalmait a 2020. március 26-i Bulgária–Magyarország Eb-pótselejtezővel kapcsolatban. Eszerint a sportvezető komolyan aggódik, hogy Szófiában nem fogják tudni megteremteni a feltételeit a mérkőzésre az UEFA által kötelezővé tett videobíró (VAR) használatának, ebben az esetben pedig elvesztik a rendezés jogát, számol be a Nemzeti Sport Online.

A Puskás Arénában biztosan könnyebb dolga lenne Marco Rossi csapatának, mint Szófiában Fotó: Polyák Attila - Origo

„Az UEFA illetékesei tartanak attól, hogy nem tudjuk megvalósítani a VAR-rendszer alkalmazását a jövő tavasszal esedékes Nemzetek Ligája-playoff elődöntőjére, Magyarország ellen. Amennyiben ez nem jön össze, Magyarországon kell majd játszanunk" – idézi a bolgár újságíró a Ludogorec tulajdonosát Twitteren.

Amennyiben a bolgárok valóban kudarcot vallanak a VAR kiépítésével, úgy tényleg felcserélődhet a pályaválasztói jog, ebben az esetben pedig a budapesti Puskás Arénában kerülhet sorra a találkozó. Hivatalos információt azonban még egyetlen érintett szervezet sem adott az ügyben.

Az Eb-pótselejtező menetrendje:
Nemzetek Ligája, A divízió rájátszása:
2020. március 26.
20.45: Izland–Románia
20.45: Bulgária–Magyarország
Március 31.
20.45: Bulgária/Magyarország–Izland/Románia