Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain öt győzelemmel és egy döntetlennel csoportelsőként jutott tovább a Bajnokok Ligája csoportköréből. Lőw Zsolt, a párizsi csapat másodedzője a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt a Galatasaray ellen 5-0-ra megnyert mérkőzésről, Neymar Cavani felé mutatott nemes gesztusáról és arról, hogy mi kell ahhoz, hogy a PSG az idei szezonban ne essen ki a legjobb 16 között a BL-ből.

A PSG kapcsán sokszor felmerül, hogy azért nem komoly tényező a Bajnokok Ligájában, mert nem lehet győzni összevásárolt sztárokkal, ha azok nem tudnak küzdeni egymásért.

Neymar pályafutása eddigi legnemesebb gesztusát tette Forrás: AFP/Franck Fife

„Az elejétől kezdve törekedtünk Thomas Tuchel vezetőedzővel arra, hogy megteremtsük az egészséges egyensúlyt. Minden játékosnak megvan a szerepe a klubon belül,

Az idényben többször döcögött a szekér, de amit a Galatasaray ellen nyújtottunk, azzal már mi is elégedettek voltunk. Az együttes úgy játszott, ahogyan szeretnénk. Labdarúgóink megértették, hogy a kollektív munka elengedhetetlen ahhoz, hogy utána egyénileg sziporkázhassanak" – mondta Lőw Zsolt a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

A találkozó hajrájában Neymar elkérte a labdát a tizenegyest kiharcoló Kylian Mbappétól, és átnyújtotta a csereként pályára lépő Edinson Cavaninak, hogy ő is gólt lőhessen. Thomas Tuchel szerint az, ahogy Neymar odaadta a labdát Cavaninak, egy szimbólum is lehet a PSG-nek.

„Két évvel ezelőtt elképzelhetetlennek tartottam, hogy ez megtörténhet.

Ezeknek a momentumoknak van a legnagyobb jelentőségük, mert Neymar nem úgy nyújtotta át a labdát, hogy előtte szerzett három gólt.

Érezte, társának nagyobb szüksége van a gólra, mint neki, pedig mind a ketten sok időt hagytak ki sérülés miatt. Icardi is csapatjátékos, lecserélésekor egyetlen rossz szava sincs, elfogadja, bármit is kér tőle az edzője. Összetartó közösséget alkotunk, az utóbbi időben ebben léptünk nagyot előre. Tetszenek ezek a jelenetek" – folytatta a PSG másodedzője.

A PSG a legutóbbi három szezonban a legjobb 16 között búcsúzott a Bajnokok Ligájából. Lőw Zsolt elmondta, hogy tavasszal többféle forgatókönyvvel készülnek az egyenes kieséses szakaszra, hogy ne ismétlődhessen meg a Manchester United elleni tavaszi hidegzuhany.

Lőw Zsoltékat elfogadták a PSG sztárjátékosai Forrás: AFP/Dominique Faget

„Hosszú évek óta tetten érhető egyfajta mentális megtorpanás a csapat életében, rémisztő volt tapasztalni az előző idényben a Manchester United elleni visszavágón. A legijesztőbb, hogy derült égből villámcsapásként érkezett, sokkolóan hatott. Hogyan lehet feledtetni a labdarúgóinkkal? A csoportkörben mutatott játék lelki muníciót jelenthet, és mi is

A lényeg: csak közösen tudjuk áttörni a mentális gátat, együtt vagyunk a legerősebbek" – tette hozzá Lőw Zsolt, akit arról is kérdeztek, hogy a nyolcaddöntőben melyik csapatot szeretné a PSG ellenfelének. Elárulta, hogy nincs kívánsága, de a Lipcsét szeretné elkerülni, mert nem szívesen meccselne korábbi csapata ellen.