Vágólapra másolva!
Mason Greenwood, a Manchester United csatára csütörtök este két gólt szerzett az AZ elleni Európa-liga-meccsen, ezzel az angolok legfiatalabb duplázója lett nemzetközi kupameccsen. Ole Gunnar Solskjaer elmondása szerint a fiatal Wayne Rooney-t látja az alig 18 éves játékosban.

A Manchester United a második félidőben 12 perc alatt lőtt négyet az AZ ellen, 4-0-ra nyert és megnyerte El-csoportját.

Greenwood két gólt szerzett, kiharcolt egy büntetőt, amit Juan Mata belőtt.

"Már többször elmondtam, nincs ebben semmi új, nála ez természetes" - mondta a meccs után Solksjaer. - Született tehetség, aki minél közelebb van a kapuhoz, annál veszélyesebb. Jobbal, ballal is magabiztos, a védők rémálma lesz, ha a fejjátéka is javul. Sok jó fiatal játékost ismertem, játszottam Wayne Rooney-val, de ha csak a befejezéseket nézzük, Mason az egyik legjobb, akit valaha láttam" - mondta Solskjaer.

Mason Greenwood két gólt szerzett a holland AZ ellen Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

Solskjaer szerint a két játékos annyiban hasonlít, hogy mindkettőjük esetében már 18 éves koruk előtt biztos volt, hogy mekkora potenciál van bennük. Solskjaer újra elmondta, Greenwood nem megy kölcsönbe, a legjobb helyen van Manchesterben és nyugodtan állítja majd a csapatba Premier League-meccseken is.

A 13 gólos Marcus Rashford mögött egyébként már Mason Greenwood áll a második helyen az idény házi góllövőlistáján hat találattal.