Nem igaz, hogy titkos záradék van Guardiola szerződésében

fbl Horizontal
Manchester City head-coach Pep Guardiola gives a press conference at the Maksimir stadium in Zagreb on December 10, 2019, on the eve of the UEFA Champions League Groupe C football match between GNK Dinamo Zagreb and FC Manchester City. (Photo by Denis LOVROVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Josep Guardiola, a Manchester City vezetőedőze határozottan cáfolta, hogy titkos záradék lenne a szerződésében, ami lehetővé teszi, hogy adott esetben idő előtt távozzon az angol csapattól.

Guardiola szerződése 2021-ig szól a Manchester City élén, azonban miután az előző szezon hazai triplázását (bajnoki cím, FA-kupa és Ligakupa-győzelem) követően az aktuális idényben 16 forduló alatt 14 pontos a hátrányt hoztak össze a listavezető Liverpoollal szemben (sőt, miután a Pool legyőzte a Watfordot, ez már 17 pont).

Guardiola nem is érti a kérdést Forrás: AFP/Denis Lovrovic

Emiatt több felől is hallani, hogy nem biztos a kétszeres BL-győztes edző állása az Etihadban, de ő nyugodt lehet, mert a szerződésében van egy titkos záradék, ami megkönnyítheti a távozását.

"Ez nem igaz, incs ilyen. Néhány hete beszéltünk a vezetőkkel a jövőbeni elképzeléseimről" – nyilatkozta a hétvégi, Arsenal elleni rangadó előtt. Guardiola egyébként már novemberben úgy nyilatkozott, hogy jól érzi magát a klubnál, és szeretne hosszú távon Manchesterben élni és dolgozni.

Guardiola még egy érdekességet mondott, eszerint az átigazolási időszakokban rendre font tíz- (sőt száz-)milliókat költő City januárban nem tervez új játékost szerződtetni.

"Akikkel kezdtük a szezont, azokkal fogjuk befejezni. Majd nyáron szétnézünk" – mondta Guardiola.