Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában a második helyen álló MOL Fehérvár FC 2-0-ra nyert Kisvárdán, míg a harmadik Mezőkövesd Zsóry Pakson szenvedett 1-0-s vereséget. A Puskás Akadémia haza pályán, több mint egy félidőt emberhátrányban játszva 1-0-ra kikapott a Zalaegerszegtől, míg az utolsó helyen álló Kaposvár, hazai pályán 4-1-re legyőzte a DVSC-t.

A székesfehérváriak ahhoz a Kisvárdához látogattak, amellyel szemben az élvonalban még veretlenek voltak: eddig négyszer találkoztak a szabolcsiakkal, háromszor nyertek, egyszer pedig döntetlenre végeztek. A november végén edzőváltáson átesett Fehérvár ugyanakkor az utóbbi időben hullámzóan teljesített, legutóbbi hét bajnokiján két-két győzelem és döntetlen mellett háromszor is kikapott, múlt hétvégén a Paks tréfálta meg a már Joan Carillo irányította Fejér megyeieket.

A várdaiak bátran kezdték a meccset, a második percben kis híján vezetést szereztek. Egy baloldali szöglet után Gosztonyi András fejelt, a hosszún érkező görög Sztávrosz Cukalász egy méterről a kapuba kotorta a labdát, azonban Berke Balázs játékvezető les miatt nem adta meg a gólt - teljesen jogosan.

Az első félidőben a székesfehérvári csapat akarata érvényesült Forrás: molfehervarfc.hu

A hatodik percben a székesfehérváriak hagytak ki egy ordító lehetőséget. Futács Márkó lépett ki ziccerben, a korábbi válogatott támadó azonban elkapkodta a lövést, és spiccel a kapu mellé lőtt.

A 16. percben újabb helyzetet hagyott ki a MOL Fehérvár. A baloldalon felfutó Ivan Petrjak került ziccerbe, az éles szögből leadott lövését azonban Zöldesi Illés kapus lábbal kivédte.

A folytatásban a székesfehérváriak uralták a játékot, majd az első félidő lefújása előtt megszerezték a vezetést.

A 42. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Pátkai Máté kiugratta a Stopirát a bal oldalon, a zöld-foki szigeteki védő középre lőtt, az érkező Futács Márkó elől menteni igyekvő Rubus Tamás pedig a saját kapujába lőtt.

A második félidő elején azonnal növelte az előnyét a Fehérvár.

Kovács István tört be a tizenhatoson belülre, majd az alapvonalról középre tekert, az érkező Pátkai pedig négy méterről a kapuba fejelt.

Ezt követően a székesfehérváriak uralták a mérkőzést, több nagy ziccert is kidolgoztak, míg a kisvárdaiak nem tudták próbára tenni Kovácsik Ádámot. A 85. percben végleg lezárhatta volna a meccset a vendégcsapat, de Elek Ákos 35 méteres bombája a keresztlécen csattant.

Az utolsó szűk tíz percben a MOL Fehérvár már magabiztosan őrizte az előnyét, így az eredmény már nem változott. Joan Carillo csapata ezzel egy pontra megközelítette a Ferencvárost, amely két meccsel kevesebbet játszott az OTP Bank Ligában.

A székesfehérváriak megőrizték idegenbeli veretlenségüket: két döntetlen mellett ez volt a hatodik diadaluk. A Kisvárda továbbra is nyeretlen a Fehérvár ellen: egy pontosztozkodás mellett negyedszer kapott ki.

Kisvárda Master Good-MOL Fehérvár FC 0-2 (0-1)
Kisvárda, v.: Berke
Kisvárda Master Good: Zöldesi - Hej, Kravcsenko, Rubus, Protic - Lucas, Karaszjuk (Bumba, 71.) - Gosztonyi (Hugo Seco, a szünetben), Cukalasz, Kovácsréti (Tischler, a szünetben) - Grozav
MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Stopira, Musliu (Fiola, 92.), Juhász R., Rus - Pátkai, Elek - Nego, Kovács I., Petrjak (Nikolov, 75.) - Futács (Milanov, 89.)
gólszerzők: Rubus (42., öngól), Pátkai (47.)
sárga lap: Lucas (16.), Hej (56.), Hugo Seco (83.), illetve Pátkai (58.), Rus (86.), Musliu (86.)

Először kapott ki idegenben a Mezőkövesd

Gyorsan vezetést szerzett a hazai csapat, igaz, Windecker találatához kellett az óriásit hibázó mezőkövesdi védelem asszisztálása. Az élmezőnybe tartozó vendégek a félidő közepétől kezdve fokozatosan átvették az irányítást, de a rendkívül jól tömörülő paksiak szorításában nem tudtak komolyabb helyzetet kidolgozni.

Nem sokkal a fordulás után egyenlíthetett volna a Mezőkövesd, de Nagy Dániel ziccert rontott. Ezt követően is Kuttor Attila együttese futballozott fölényben, de nem tudta feltörni az egyébként veszélyesen kontrázó paksiak védelmét, noha több nagy lehetősége is volt.

A Paks - amely az előző fordulóban a MOL Fehérvár FC otthonában is győzött - május 11. óta először nem kapott gólt saját közönsége előtt, s a legutóbbi hét hazai bajnokijából a mostani volt a második sikere.

Kuttor Attila csapata ebben az idényben először szenvedett vereséget vendégként, s az elmúlt hetekben hullámvölgybe került, ugyanis legutóbbi nyolc mérkőzéséből csak hármat tudott megnyerni.

Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)
Paks, v.: Pintér
Paksi FC: Rácz G. - Osváth, Lenzsér, Gévay, Kelemen, Szabó J. - Windecker, Simon Á. (Papp K., 38.), Kecskés (Báló, 89.) - Könyves (Kulcsár), Böde
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Eperjesi (Farkas D., 53.), Pillár, Neszterov, Silye - Bertus, Karnyickij - Pekár (Takács T., 70.), Cseri, Nagy D. - Zivzivadze
gólszerző: Windecker (11.)
sárga lap: Osváth (37.), Könyves (76.), Lenzsér (77.), illeve Bertus (86.), Pillár (87.)

Az utolsó Kaposvár legyőzte a Debrecent

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, legalábbis ami a kapura lövéseket illeti: mindkét oldalon hétszer próbálkoztak gólszerzéssel, ebből négy alkalommal a kaput is eltalálták, gólt viszont csak a hazaiak szereztek a szünetig.

A Kaposvár már a 10. percben vezetett, és bár a Debrecen igyekezett egyenlíteni, többet is volt nála a labda, a félidő vége előtti pillanatokban ismét a hazaiak örülhettek, akik így megnyugtató előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

Fordulás után a gólok tekintetében kétperces adok-kapok következett, előbb a hazaiak növelték tovább az előnyt, egy perccel később viszont a DVSC szépített.

A gyors gólváltás után a félidő túlnyomó részében inkább a vendégek erőltették a támadásokat, a kaposvári védelem azonban állta a rohamokat, és végül otthon tartotta a három pontot, a hajrában ráadásul még egy gólt szerzett.

A Somogy megyei együttes sorozatban nyolc elveszített bajnoki mérkőzés után nyert, saját közönsége előtt pedig négy vesztes meccs után győzött újra.

Kaposvári Rákóczi FC-Debreceni VSC 4-1 (2-0)
Kaposvár, 1169 néző, v: Bognár
Kaposvár: Pogacsics - Vachtler, Úr, Szabó A., Fodor (Hadaró, 70.) - Szakály A., Nagy J. - Nagy R., Balázs (Nagy K., 85.), Csiki (Tömösvári, 89.) - Ádám
Debrecen: Kosicky - Bényei (Kundrák, 76.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Haris - Varga K. (Kinyik, 58.), Bódi, Tőzsér, Trujic (Adeniji, a szünetben) - Garba
gólszerzők: Balázs (10.), Nagy R. (45., 50.), Tömösvári (91.) illetve Adeniji (51.)
sárga lap: Vachtler (42.), Ádám (57.), illetve Tőzsér (42.), Szatmári (74.)

Felcsúton nyert a Zalaegerszeg

Mindkét együttes támadólag lépett fel a mérkőzés elején. Az első negyedóra végén a hazaiak emberhátrányba kerültek, miután Kamen Hadzsiev utolsó emberként buktatta a kilépő Eduvie Ikobát. A folytatásban is kiegyenlített volt a meccs és meglepetésre a megfogyatkozott Puskás Akadémiának voltak nagyobb helyzetei.

A második félidő két elrontott ZTE-helyzettel indult, a harmadikat pedig már kihasználták a vendégek: formás akció végén Bobál Gergely lőtt gólt.

A tíz emberrel játszó Puskás Akadémia mindent egy lapra tett fel a pontszerzés érdekében, de a legnagyobb lehetőségeket is kihagyta, így a zalaiak egygólos győzelmet arattak.ú

Puskás Akadémia FC - Zalaegerszegi TE FC 0-1 (0-0)
Pancho Aréna, 1018 néző, v.: Iványi
PAFC: Hegedüs L. - Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Spandler - van Nieff, Radics (Sós 68.) - Gyurcsó, Knezevic, Henty - Vanecek
ZTE: Demjén - Bolla, Bobál D., Lesjak, Bedi - Radó (Holodjuk 78.), Kiss M., Kocsis G., Stieber (Szépe 89.) - Bobál G., Ikoba (Grumic 85.)
gólszerző: Bobál G. (57.)
sárga lap: Knezevic (62.), Vanecek (74.), Henty (75.), illetve Lesjak (24.), Kocsis G. (75.), Ikoba (82.), Holodjuk (93.)
piros lap: Hadzsiev (14.)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Paksi FC 23 15 4 4 42-26 16 49
GY
GY
V
GY
GY
I
2.
Ferencvárosi TC 22 15 4 3 59-22 37 48
GY
GY
GY
GY
GY
I
3.
Fehérvár FC 23 12 8 3 42-34 8 39
GY
GY
GY
V
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 23 9 6 8 37-26 11 35
V
GY
GY
V
D
I
5.
DVSC 23 9 9 5 31-29 2 32
GY
V
V
GY
V
I
6.
MTK Budapest 23 9 10 4 29-44 -15 31
V
V
V
GY
V
I
7.
Kecskeméti TE 23 9 11 3 32-36 -4 30
GY
V
GY
V
V
I
8.
DVTK 22 8 9 5 35-35 0 29
D
V
V
GY
D
I
9.
ZTE FC 23 8 11 4 33-43 -10 28
GY
D
GY
GY
V
I
10.
Újpest FC 23 8 12 3 29-47 -18 27
V
GY
V
V
GY
I
Teljes lista